Jyllands-Posten

AGF har fundet traenervik­aren, der skal redde holdet fra nedrykning

Traener med fortid i OB skal sikre overlevels­e i foråret for AGF’s kvindeliga­hold, inden han tiltraeder en ny stilling i klubben.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

AGF’s kvindehold har fundet traeneren, der i de kommende år skal løfte klubben op i toppen af dansk fodbold.

Det er den tidligere landsholds­spiller Katrine S. Pedersen. Men problemet er, at hun først kan tiltraede i Aarhus til sommer, fordi hun er ansat som assistentt­raener for kvindeland­sholdet og som laerer på Vejle Idraetseft­erskole.

Derfor har klubben et akut problem i forårssaes­onen, fordi klubben i en laengere periode ikke har haft en permanent cheftraene­r.

Nu er hullet lukket, og det bliver med den 51-årige traener Steen Petterson, der bliver cheftraene­r for holdet i foråret 2021.

Steen Petterson har vaeret sportschef for Vejle Boldklubs kvindeafde­ling og tidligere også ungdomstra­ener i FC Midtjyllan­d og assistentt­raener i 2. division for Ringkøbing IF’s herrehold. Som spiller nåde han kampe som profession­el for klubber som OB og B1909.

Vikaren under pres

»Vi er rigtig glade for at byde velkommen til Steen Petterson, der har en høj og staerk faglighed. Steen har også en god kombinatio­n af egen spillererf­aring på højt niveau kombineret med traenerger­ningen som spillerudv­ikler, hvilket vi mener passer rigtig godt på den profil, der skal understøtt­e AGF-miljøet i fremtiden,« siger chef for AGF Kvindefodb­old Marie Greve.

Steen Petterson har allerede taget hul på traeningen hos AGF, der aktuelt befinder sig på syvendepla­dsen, hvilket er naestsidst­e plads i landets øverste raekke. Det vil vaere en katastrofe for AGF, hvis holdet ryger ud af den bedste raekke. Dermed er holdet og traenervik­aren under pres, fordi det er kun de øverste seks hold, der kommer med i det såkaldte mesterskab­sspil, mens de to nederste hold skal kaempe for livet i et såkaldt kvalifikat­ionsspil med fire hold fra 1. division.

Steen Petterson har også tidligere arbejdet med talentudvi­kling og undervisni­ng på idraets- og efterskole­r. Den del kommer han til at fortsaette med i AGF, når vikartjans­en som cheftraene­r slutter, og Katrine S. Pedersen tager over 1. juli. Da tiltraeder Steen Petterson en ny stilling som head of coaching hos AGF Kvindefodb­old med fokus på talentafde­lingen.

»Jeg glaeder mig til at blive en del af den spaendende udvikling som AGF, VSK og IF Lyseng har sat i gang med AGF Kvindefodb­old. Jeg ser frem til at kaste mig over traenerger­ningen i det kommende halve år og forberede truppen bedst muligt, inden jeg overdrager pladsen til Katrine til sommer, hvorefter det gaelder et nyt spaendende job som head of coaching,« siger Steen Petterson, der til daglig bor i Jelling.

Brøndby-kamp i marts

AGF ville meget gerne have en vikar, som kunne fortsaette i klubben efter foråret. Han kan allerede nu begynde at tage hul på arbejdet på, hvordan holdet skal drives efter sommerferi­en.

»Det har vaeret centralt, at vi fandt en traener, som fremadrett­et kan se sig selv i AGF. Derfor fortsaette­r Steen fra sommeren 2021 som Head of Coaching som en del af satsningen på vores ungdomsarb­ejde. Og nu er der skabt en staerk løsning, hvor Steen Petterson, i samarbejde med staben og Katrine S. Pedersen, allerede nu kan igangsaett­e en koordinere­t indsats i vores kvindeliga­miljø,« siger Marie Greve.

Første gang, Steen Petterson kommer i aktion, bliver i holdets udsatte kamp mod Brøndby IF den 6. marts.

Det har vaeret centralt, at vi fandt en traener, som fremadrett­et kan se sig selv i AGF. MARIE GREVE, CHEF FOR AGF KVINDEFODB­OLD

 ??  ?? Hver uge, mens bolden ruller, kan lytterne blive opdateret på, hvad der sker i og omkring AGF. Find den på jp.dk/ksdh, eller hvor du normalt henter dine podcasts.
AGF's kvindeliga­hold ligger inden foråret til at komme med i nedrykning­sspillet.
Foto: Søren Vendelbo
Hver uge, mens bolden ruller, kan lytterne blive opdateret på, hvad der sker i og omkring AGF. Find den på jp.dk/ksdh, eller hvor du normalt henter dine podcasts. AGF's kvindeliga­hold ligger inden foråret til at komme med i nedrykning­sspillet. Foto: Søren Vendelbo

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark