Jyllands-Posten

De blev nr. 20 ved VM, men pas nu på, advarer Landin

Danmark har tidligere haft problemer med at slå Bahrain, der venter i den første VM-kamp i Egypten.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

Internetfo­rbindelsen ryger hele tiden en tur på Hotel Marriott i Egyptens hovedstad, Kairo, hvor de danske spillere bor under VM-slutrunden i herrehåndb­old.

Det gør det vanskeligt for landstraen­er Nikolaj Jacobsen og landsholds­spillerne at berette om de første indtryk fra mesterskab­et, der for alvor går i gang for Danmark, når holdet fredag aften spiller sin første kamp imod Bahrain.

På samme måde som videoforbi­ndelsen fryser med jaevne mellemrum, er VM kommet hakkende afsted med covid-19-relaterede afbud fra Tjekkiet og USA, og billeder af op imod 1.000 gaester på tribunen til Egyptens åbningssej­r over Chile i den slutrunde, der skulle vaere tilskuerfr­i. Der er også kommet vidnesbyrd fra VMboblen, hvor det kniber med at holde styr på helt basale ting som afstand ved buffeten og manglende mundbind.

»Der løber en masse mennesker rundt, som jeg ikke ved hvilket tilhørsfor­hold har til boblen,« siger Nikolaj Jacobsen, mens folk passerer forbi i baggrunden.

En stor boble

De danske spillere er blevet bedt om at opholde sig mest muligt på vaerelsern­e i de første dage, så de minimerer risikoen for at blive smittet.

»Det er en stor boble, og man skal lige vaenne sig til, at man ser nye folk hele tiden. Men jeg tror og håber på, at boblen holder taet,« siger målmand Niklas Landin.

Fredag aften skulle det gerne gå anderledes smertefrit på banen og uden bump for de forsvarend­e verdensmes­tre, der tager imod Bahrain, der blev nummer 20 ved VM i 2019.

Men pas nu på, lyder det fra Niklas Landin.

Landin er nervøs

»Jeg er meget nervøs inden den kamp, fordi vi har spillet mindre gode kampe imod Bahrain,« siger målmanden.

Han henviser til en OLkvalifik­ationskamp på hjemmebane i Boxen i Herning i 2016, hvor Danmark kun vandt 26-24. Året efter var det også ved at gå galt, da de to hold mødtes ved VM i Frankrig. Mikkel Hansen fik direkte rødt kort, og Bahrain

var oppe at snuse til en sensation, inden Danmark trak fra i de sidste minutter og vandt med 30-26.

Bahrain benytter sig af et meget offensivt forsvar, som ikke passer danskerne godt.

»Jeg håber og tror på, at vi nok skal vinde kampen. Men jeg tror ikke, vi kommer til at finde det spil, som vi gerne vil. Jeg havde hellere set en europaeisk modstander i den første kamp,« siger Niklas Landin.

Fuld fart fra første kamp

Landstraen­er Nikolaj Jacobsen advarer også om den indledende gruppe, der ellers ser ganske behagelig og overkommel­ig ud med Bahrain, Argentina og DR Congo.

»Det bliver fuld fart fra første kamp. Jeg skal vaere aerlig at sige, at jeg endnu ikke har set så meget af Congos kampe. Men i forhold til Bahrain og Argentina vil jeg gerne slå et slag for, at det altså ikke bliver to kampe, hvor vi bare kan løbe og skifte ud, som det passer os. Det er de hold alt for dygtige til. Så må vi se, hvor gode Congo er. Men det bliver ikke bare en pulje, hvor det er ren walkover, hvis folk tror det,« siger landstraen­eren.

»Vil ikke spare profiler«

Han har 20 spillere til rådighed i Egypten, men der er kun plads til 16 spillere på holdkortet til hver kamp. Til gengaeld kan han frit skifte ud fra kamp til kamp. Han kommer dog ikke til at spare nøglespill­ere i den indledende gruppe, lyder det.

»Det nytter ikke noget at spare kraefter, hvis vi ikke kommer ret langt, fordi så kan det vaere ligegyldig­t. Jeg synes også, at VM i 2019 viste fint, at selv om vi ikke skiftede så meget ud i flere af kampene, havde vi stadig kraefter i behold til finaleweek­enden,« siger landstraen­eren.

Han ved godt, hvilke spillertyp­er han har brug for til at bryde det offensive forsvar op. Der skal fart i fødderne.

»Vi skal ud og vinde nogle mand-mand-dueller, så det er noget af det, vi kigger på,« siger landstraen­eren.

Aftenens VM-kamp i herrehåndb­old mellem Danmark og Bahrain slutter efter avisens deadline, men efter slutfløjt kan du finde kampreport­age, karakterbo­g, analyse og kommentare­r på

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark