Jyllands-Posten

Revisorer får håndsraekn­ing til lukrativt marked

Konkurrenc­erådet anbefaler at skabe større konkurrenc­e i advokatbra­nchen, og det er en håndsraekn­ing til revisionsk­aemperne, som laenge har forsøgt at tage en del af markedet for erhvervsju­ridiske ydelser.

- SIGNE FERSLEV PEDERSEN sife@finans.dk

Døren ind til det lukrative marked for erhvervsju­ridiske ydelser har vaeret lukket til af regulering og derfor svaer at bryde op for revisorern­e, som flere gange har forsøgt at komme til fadet.

Men nu får de sultne revisorer en håndsraekn­ing af Konkurrenc­erådet, som torsdag offentligg­jorde en laenge ventet rapport, der konkludere­r, at der er rigelig plads til mere konkurrenc­e i advokatbra­nchen.

»Vi er et langt stykke hen ad enige i rapportens konklusion­er, og vi anser det her som et vigtigt bidrag til at skabe et åbent og transparen­t marked for erhvervsju­ridiske ydelser, som er den del af markedet, vi er interesser­ede i,« siger Charlotte Jepsen, adm. direktør i FSR – danske revisorer.

Internatio­nalt har man i en årraekke set verdens største revisionsv­irksomhede­r i skikkelse af EY, KPMG, Deloitte og PWC bevaege sig ind på markedet for erhvervsju­ridiske ydelser, men i Danmark er det fortsat advokatfir­maer, som tager sig af langt størstedel­en af den juridiske rådgivning til erhvervsli­vet.

Haemsko for revisorer

Det laegger Konkurrenc­erådet nu op til, at der bør laves om på. Blandt andet anbefaler rådet, at andre end advokater kan eje et advokatfir­ma – i dag må ikkeadvoka­ter kun eje 10 pct. af en advokatvir­ksomhed – ligesom den i dag beskyttede advokattit­el skal saettes fri, så advokater kan tage den med,

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark