Jyllands-Posten

»Jeg holder allerbedst fri, hvis jeg kan sidde et par timer og spille Bach«

Advokat Niels Chr. Ellegaard forsøger efter en travl arbejdsuge at finde tid og ro til at spille klassisk guitar et par timer.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Advokat Niels Chr. Ellegaard havde forsvoret, at han nogensinde skulle blive sommerhuse­jer. Og så haendte det alligevel.

»Det skete ligesom for så mange andre i forsommere­n 2020. Vi havde under corona egentlig blot lejet et sommerhus, men endte med i stedet at købe et på 130 kvm i Hornbaek,« fortaeller han.

»Selv om det ligger blot 25 minutter fra, hvor vi bor til daglig, er sommerhuse­t alligevel noget helt andet. Jeg kommer vaek fra de vante rammer, slapper af på en anderledes måde og sover uden problemer 8-10 timer.«

Niels Chr. Ellegaard, der blev cand. jur. for 25 år siden, arbejder 50-60 timer ugentligt, og kun lørdag er som udgangspun­kt arbejdsfri. Han er advokat, partner og bestyrelse­smedlem i advokatfir­maet Plesner i København.

Han blev ansat i 1996 og arbejdede med blandt andet ejendomsha­ndler, dødsboer og virksomhed­shandler og fik som speciale telekommun­ikationsju­ra.

»Da jeg i 2006 blev partner, fik jeg chancen for at specialise­re mig i it, mens legal tech fangede mig for fem år siden,« fortaeller han.

På it-området rådgiver han klienter, typisk store virksomhed­er inden for finanssekt­oren, med at udarbejde, forhandle og administre­re kontrakter til it-projekter. Ligeledes er han involveret i de tvister, der jaevnligt opstår i de kontraktma­essige forhold mellem en leverandør af et it-system og kunden.

»Jeg er således med, hvis der opstår uenighed om, hvorvidt en forsinkels­e eller et stykke arbejde koster ekstra eller ligger uden for den pris, som blev aftalt ved indgåelsen af kontrakten.«

Hårdt arbejde betaler sig

Han voksede op i Sengeløse ved Høje-Taastrup. Hans mor, der kom fra Lolland, var sekretaer, mens faren fra Sønderjyll­and arbejdede som agronom i Plantedire­ktoratet.

»Jeg laerte hjemmefra, at vedholdenh­ed og hårdt arbejde betaler sig, og at man skal finde en balance mellem en ydmyghed og en tro på egne evner,« siger han.

Undervejs på jurastudie­t på Københavns Universite­t trak han over i et andet spor og laeste første år på filosofi med en eksamen i 1994, hvorefter han faerdiggjo­rde jura.

»Jeg har haft stor glaede af filosofi i mit daglige arbejde og som ekstern lektor i retslaere på jurastudie­t,« siger Niels Chr. Ellegaard, som i 2019 debuterede som forfatter med ”Robots entering the legal profession”.

Bogen forsøger at give svar på spørgsmål, som legal tech-leverandør­er, advokatfir­maer, virksomhed­er og myndighede­r vil stille, når ny teknologi bringes i spil for at løse juridiske opgaver.

»Med filosofi som drivkraft skrev jeg over to et halvt år bogen, der endte som en fantastisk erkendelse­sproces for mig selv, da de tanker, jeg havde gjort mig indledning­svis, førte til nogle andre konklusion­er, end jeg havde forestille­t mig,« siger Niels Chr. Ellegaard.

Familien bor i et lejet hus

Han er gift med advokat Marianne Mosbaek. De har tre børn, og familien bor for øjeblikket i et lejet hus.

»Vi solgte vores hus i Hjortekaer, inden vi nåede at købe et nyt. Så vi lejer en villa, indtil vi flytter ind i et hus, vi har købt i Trørød, og det er nok meget godt at prøve noget nyt efter 15 år som nabo til Dyrehaven, hvor jeg har løbet, cyklet og vandret.«

Han begyndte som dreng at spille guitar, og i ungdomsåre­ne var hans idol den engelske stjernegui­tarist Eric Clapton. Siden blev han også fan af briten Mark

Knopfler, kendt fra Dire Straits og som solist. Niels Chr. Ellegaard var i et par år medlem af Plesners siden opløste firmaband, og i de senere år er det blevet til isaer guitarstyk­ker fra den klassiske musik.

»Jeg holder rent mentalt allerbedst fri, hvis jeg en lørdag eftermidda­g kan sidde et par timer og spille Bach eller Villa-Lobos (brasilians­k komponist, red.) på min akustiske guitar. Det lyder måske lidt højtravend­e, men handler mest af alt om, at jeg er blevet aeldre og synes, at der er noget meditativt ved at få et svaert solostykke til at flyde,« fortaeller advokaten.

 ??  ?? Advokat Niels Chr. Ellegaard har vaeret ansat i Plesner siden 1996 og har spillet med i firmaets band. Foto: Lars Krabbe
Advokat Niels Chr. Ellegaard har vaeret ansat i Plesner siden 1996 og har spillet med i firmaets band. Foto: Lars Krabbe

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark