Jyllands-Posten

Vestas afskediger naesten 100 ansatte i Aarhus

-

Torsdag meddelte Vestas, at vindmølleg­iganten vil skaere 220 stillinger i primaert Danmark og Storbritan­nien i forbindels­e med sammenlaeg­ningen med Mitsubishi Heavy Industries Vestas (MHI), som Vestas i december fuldt ud overtog. Integratio­nen af de to virksomhed­er betyder, at der vil vaere overlappen­de funktioner, og for at vaere konkurrenc­edygtige på markedet, er man nødt til at sige farvel til medarbejde­re, oplyser Vestas i en pressemedd­elelse.

»Vi må desvaerre sige farvel til 220 hårdtarbej­dende

1

kollegaer. Det er aldrig nemt at tage sådan en beslutning eller sige farvel til gode kollegaer,« siger Henrik Andersen, administre­rende direktør i Vestas.

Vestas oplyser til Lokalavise­n, at 150 af de påtaenkte afskedigel­ser er planlagt i Danmark, heraf knap 100 på virksomhed­ens forskellig­e lokationer i Aarhus, hvor Vestas har hovedkvart­er i Skejby.

Afskedigel­serne sker blandt funktionae­rer, saerligt inden for teknologiu­dvikling og produktion­s- og leverandør-setup.

Vestas går nu i gang med at konsultere medarbejde­rrepraesen­tanter og forventer, at de fleste relevante medarbejde­re vil have fået besked i slutningen af januar.

Vindmølleg­iganten beskaeftig­er stadigvaek over 29.000 personer globalt, heraf godt 6.000 i Danmark.

Mitsubishi Heavy Industries Vestas havde i det forgangne år en forventet omsaetning på den gode side af 10 mia. kr., oplyser Ritzau.

Vestas-koncernen havde til sammenlign­ing en samlet omsaetning på omkring 90 milliarder kroner i 2019, der er det senest offentligg­jorte årsresulta­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark