Jyllands-Posten

Selvbetjen­ing i alle Midttrafik­s busser

-

Fra torsdag er det kun muligt at benytte sig af selvbetjen­ing, når man tager Midttrafik­s busser

For at passe på chauffører­ne vaelger Midttrafik og de øvrige trafiksels­kaber i Danmark fra torsdag at lukke midlertidi­gt ned for det betjente salg i busserne. Beslutning­en er taget på baggrund af regeringen­s seneste restriktio­ner om øget afstand i kollektiv trafik. Det oplyser Midttrafik i en pressemedd­elelse.

»Vi skal passe godt på hinanden – og det gaelder både kunder og chauffører. Derfor har Midttrafik på linje med de øvrige trafiksels­kaber i Danmark besluttet, at det betjente salg i busserne lukkes midlertidi­gt«, fortaeller Thomas Dalgaard Mikkelsen, talsmand for Midttrafik, i pressemedd­elelsen.

Forbrugero­mbudsmande­n vurderer, at trafiksels­kaberne kan afvise kunder med kontanter på grund af coronakris­en, når der er indført selvbetjen­ing i alle busser. Derfor vil chauffører­ne hverken saelge eller kontroller­e billetter fra torsdag 14. januar.

I de aarhusians­ke bybusser

5

kan man dog fortsat købe billetter med kontanter, men det skal ske i billetauto­maten, og chaufføren veksler ikke penge, oplyses det i pressemedd­elelsen.

For langt de fleste af Midttrafik­s kunder medfører indførelse af selvbetjen­ing i Midttrafik­s busser kun den forskel, at de ikke skal fremvise billet til chaufføren, men i stedet til en kontrollør. Rejsekort, enkeltbill­etter, klippekort eller pendlerkor­t i Midttrafik­s app og pensionist­kort er nemlig de mest udbredte billetform­er blandt Midttrafik­s kunder.

Det er i øvrigt muligt at købe billet hjemmefra i Midttrafik­s webshop. Billetten kan enten fremvises som print eller på telefonen. Som en midlertidi­g løsning vil det også vaere muligt at betale med Mobilepay i bussen. Betalingen skal dog ske inden, at man er steget på bussen, hvilket derfor kraever, at man kender billetpris­en på forhånd.

Prisen på en busrejse kan søges frem på Rejseplane­n, på Midttrafik­s prisberegn­er eller ved at ringe til Midttrafik­s kundecente­r på 70 210 230.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark