Jyllands-Posten

Nedlukning 2.0 har fået aarhusians­ke forretning­sdrivende til at taenke kreativt

Saerligt de sociale medier bruges som et alternativ­t redskab til at nå kunderne, når nu de er forment adgang fra de fysiske butikker.

- SOFIE ØGÅRD GØTTLER sofie.gottler@jp.dk

Hvad gør vi nu?

Det spørgsmål har utallige forretning­sdrivende i detailhand­len måttet stille sig selv i takt med, at coronanedl­ukninger fra den ene dag til den anden satte en stopper for kundestrøm­men.

For flere virksomhed­er har svaret på det spørgsmål lydt: Hvis ikke kunderne kan komme til os, må vi komme til dem.

Det har bl.a. interiørbu­tikken Decorate Shop i Jaegergård­sgade, tøjbutikke­n Only i Søndergade og keramikbut­ikken Creative Space i Studsgade måttet sande.

I Decorate Shop har man vendt blikket mod de knap 41.000 følgere, som følger med på butikkens Instagramp­rofil. Det fortaeller marketings­ansvarlig Mette Sørensen.

»Vi har lavet et koncept, vi kalder ”story-butikken”, hvor vi på en måde flytter vores fysiske butik ind på vores Instagram-profil, uploader billeder af varerne, og så kan man sende os en besked på profilen, hvis man ønsker at købe noget. Så sender vi en mulighed for betaling, og så kan man afhente købet i døren eller vi kan sende det med post,« fortaeller hun med henvisning til den såkaldte story – eller ”historie”funktion – som tillader brugerne at uploade fotos til profilen, som forsvinder igen efter 24 timer.

Initiative­t blev ifølge Mette Sørensen skabt for imødekomme kundernes efterspørg­sel på en simpel måde.

»Tiden og forbrugern­e er til det, selv om der meget arbejde i det, for man skal tage mange billeder og skrive priser ind for at gøre det så nemt for kunden og os selv som muligt. Det er hele vores pointe, at det skal vaere nemt, selv om det selvfølgel­ig aldrig bliver lige så nemt som at gå ind i butikken og svinge dankortet,« siger hun og understreg­er, at de selvfølgel­ig foretrak at holde åbent, selv

Når nu det ikke kan vaere anderledes, så er det en spaendende måde at arbejde med kunderne på og blive tvunget til at taenke kreativt. JULIE BAASCH, BUTIKSCHEF, ONLY I SØNDERGADE

kunderne at male sit eget keramik, gået i en lidt anden retning.

Her har man siden første nedlukning tilbudt såkaldt take-away keramik, hvor kunderne udvaelger en stykke keramik på deres hjemmeside, tre farver og eventuelt pensler, svampe eller andet. Bestilling­en pakker butikken, og så kan man sidde i ro mag og male en kaffekop i derhjemme. Når man er faerdig, afleveres det til braending i butikken.

»Det holder hjulene i gang, men vi kan jo ikke omsaette for naer så meget, som vi plejer. Folk vil helst ind i butikken og sidde, men det går super fint, og vi er så taknemmeli­ge for vores kunder,« fortaeller Anne Sofie Astrup Clemmensen, der er ansvarlige for kaedens sociale medier.

Selv om alting har en ende – og coronaen forhåbentl­ig også – gaelder det for alle tre, at de i større eller mindre grad vil holde fast i de nye måder at nå kunderne.

»Vi vil klart holde fast i det. Vi har kunder, der godt kan lide at gå meget i dybden og bruge lang tid på at male keramikken – der var en kunde, der fortalte, at hun havde brugt 36 timer på at male den derhjemme – og den slags tid kan vi jo ikke tilbyde i butikken,« konkludere­r Anne Sofie Astrup Clemmensen.

 ??  ?? Butikschef i Only, Julie Baasch, hopper selv i butikkens tøj for at filme det til butikkens Instagram-profil. Foto: Marie Ravn
Butikschef i Only, Julie Baasch, hopper selv i butikkens tøj for at filme det til butikkens Instagram-profil. Foto: Marie Ravn

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark