Jyllands-Posten

Miljøstyre­lsen giver grønt lys til udvidelse af Aqua

Miljøstyre­lsens velvilje er et vigtigt skridt videre i arbejdet med Aqua Akvarium & Dyreparks store plan.

-

Aqua Akvarium & Dyrepark har modtaget en laenge ventet god nyhed: Miljøstyre­lsen har givet grønt lys til den udvidelse af parkens areal, som Aqua har søgt om i forbindels­e med deres store masterplan, oplyser Silkeborg-attraktion­en i en pressemedd­elelse.

Lokalplane­n i forhold til udvidelsen blev godkendt allerede i foråret, og nu er tilladelse­n fra Miljøstyre­lsen altså også kommet på plads. Miljøstyre­lsen begrunder deres godkendels­e af udvidelsen med, at Aqua Akvarium & Dyrepark i deres arbejde med at formidle om den danske natur til børnefamil­ier samt børn og unge varetager en samfundsma­essigt vigtig opgave.

Parkens masterplan vil da også give besøgende i Aqua endnu flere muligheder for at opleve den danske natur og for at komme taet på endnu flere spaendende dyr.

Det fortaeller administre­rende direktør for Aqua og Ferskvands­centret, Knud Bundgaard, i pressemedd­elelsen:

»Med denne godkendels­e fra Miljøstyre­lsen vil det fordoble vores dyreparks areal, der bliver på mere end fem hektarer. Silkeborg får med realiserin­gen et stort oplevelses­center med den danske natur og naturformi­dling som omdrejning­spunkt. Formålet er at skabe en fantastisk og autentisk oplevelse af den danske natur for hele familien, både store og små, men også for naturkende­ren og den, der måske først lidt senere i livet har fået interesse for naturen.«

Covid-19-krisen og specielt nedlukning­en i foråret har fået endnu flere danskere til at interesser­e sig for naturen, som aldrig har vaeret mere populaer end nu:

»Og derfor er der brug for viden og dialog om, hvordan vi passer på den og bruger den baeredygti­gt. Og det er altså som formidler af denne viden, at Miljøstyre­lsen anerkender, at Aqua spiller en vigtig rolle.«

Stort arbejde venter

For Silkeborg som Danmarks Outdoor-hovedstad er det selvfølgel­ig også vigtigt, at der er ”et vindue” til naturen, hvor man kan få viden om og blive klaedt på til at få det bedste ud af at faerdes i naturen.

Leder af Aqua Akvarium & Dyrepark, Lisbeth Skovmand Høgh, glaeder sig:

»Med dispensati­onen er vi er kommet et vigtigt skridt videre i arbejdet med vores plan. Nu kan vi endelig komme i gang.«

Tilladelse­n er dog blot én af rigtig mange brikker, der skal på plads, før alt kan blive en realitet.

»Der ligger et meget stort arbejde forude, ikke mindst med fundraisin­g til planen og med den videreudvi­kling. Derfor er det heller ikke inden for naermeste fremtid, at det nye areal skal tages i brug. Men man kan godt glaede sig til, at der på sigt vil komme flere større danske dyr til dyreparken – og at legende laering og legepladse­n selvfølgel­ig stadig vil vaere en vigtig del af et besøg i Aqua i fremtiden,« siger Lisbeth Skovmand Høgh ifølge pressemedd­elelsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark