Jyllands-Posten

AGF’s nye mand møder AGF i sin første kamp

Frederik Brandhof, som kommer til superligak­lubben til sommer fra Viborg, indleder med en testkamp mod sine kommende kolleger.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

For Frederik Brandhofs skyld må man håbe, at det ikke er AGF’s hårdttackl­ende Nicolai Poulsen, som fredag siger goddag og velkommen til AGF.

»Han er en hård hund, men det er fodbold. Når først vi spiller, så gør jeg alt for at vinde. Det bliver fint,« griner Frederik Brandhof, der tirsdag skrev kontrakt med AGF fra den 1. juli og fredag skal i kamp mod netop AGF for sin klub, Viborg, når de to jyske klubber mødes i en traeningsk­amp på Ceres Park.

»Det bliver spaendende at møde AGF. Det er en traeningsk­amp som mange andre, men det er ret specielt, at det er mod mine kommende holdkammer­ater, som jeg endnu ikke har mødt,« siger den 24-årige midtbanesp­iller.

Han skal i første omgang gøre foråret faerdigt i Viborg, topklub i 1. division og favorit til at rykke op i Superligae­n til sommer. Dernaest står den på AGF og Aarhus for Frederik Brandhof.

»AGF er bare en superfed klub, en stor klub med mange fans og en enorm interesse for fodbold i byen. Det er uden tvivl en stor klub i Danmark, og da jeg fik chancen, ville jeg vaere en del af det. Jeg vil gerne rykke op i Superligae­n for Viborgs skyld og afslutte kapitlet med dem. Det er en stor motivation­sfaktor for mig,« siger den 24årige midtbanesp­iller, som blandt sine kompetence­r kan skrive løbestaerk, målfarlig og fysisk solid.

Hård rivaliseri­ng

I AGF kommer han til at konkurrere med spillere som Patrick Olsen, Bror Blume (hvis hans aftale forlaenges efter denne saeson), Ben jamin Hvidt, Zach Duncan og Albert Grønbaek. Alle folk, der kan daekke den midtbanero­lle, som også Frederik Brandhof er tiltaenkt.

Den tid, den glaede.

Hver uge, mens bolden ruller, kan lytterne blive opdateret på, hvad der sker i og omkring AGF. Find den på jp.dk/ksdh, eller hvor du normalt henter dine podcasts.

»Viborg lavede sit system om til 4-3-3 under Jacob Neestrup, hvor jeg spillede en af 8’er-rollerne. Jeg kom meget med i feltet. Den rolle tror jeg, at jeg skal have i AGF. De spiller lidt, som vi gør i Viborg,« siger han.

Frederik Brandhof er et eksempel på en af de spillere, som måske skal have et lidt laengere tilløb til Superligae­n end andre.

Fodbold i familien

Som 17-årig fik han debut for sin lokale klub, Skive IK, hvor hans farfar og far også har spillet, og hvor hans onkel, Rasmus Brandhof, er sportschef. I FC Midtjyllan­d så de hans talent og skrev kontrakt med ham, for at udleje ham til Skive med det samme. I alt nåede han flere end 100 kampe for Skive.

»Jeg traenede med FC Midtjyllan­d nogle gange om ugen det første år, og siden havde jeg et halvt år i FC Midtjyllan­d. Jeg tror, det er en fordel, at jeg fik lidt modgang i FC Midtjyllan­d. De havde så mange gode spillere på alle positioner. Det var lidt op ad bakke, og jeg nåede ikke at få debut i Superligae­n,« siger han.

Kun én taellende kamp på førstehold­et i FC Midtjyllan­d er han noteret for; 120 minutters pokalfodbo­ld mod Dalum fra 2. division i september 2018, da FC Midtjyllan­d vandt 2-1 efter forlaenget spilletid.

I januar 2019 skrev han kontrakt med Viborg, hvor det siden er blevet til 61 kampe og 12 mål og en titel som årets spiller sidste år.

»Jeg valgte at tage et skridt ned igen for at få spilletid, og det har vaeret perfekt for mig med mange kampe for Viborg. Det er gået godt, og det har betydet, at jeg har kunnet tage naeste skridt til AGF. Det var den rette beslutning, jeg tog dengang, for nu har jeg praesteret fint på et tophold i 1. division i et par saesoner,« forklarer han.

Nye dimensione­r

I AGF er traener David Nielsen ret tilfreds med, at Frederik Brandhof til sommer kan kalde sig AGF-spiller.

»Han er en dynamisk og målfarlig midtbanesp­iller, der trods sin relativt unge alder har spillet rigtig mange divisionsk­ampe og for laengst har vist sit vaerd som en hårdtarbej­dende og ihaerdig fodboldspi­ller. Frederik indeholder mange af de dyder, som vi saetter højt i AGF, og han bliver en fin tilføjelse til vores trup, hvor han kommer til at give os nye dimensione­r og muligheder,« siger han til AGF’s hjemmeside.

Jeg tror, det har vaeret en fordel for mig, at jeg fik lidt modgang i FC Midtjyllan­d. FREDERIK BRANDHOF, AGF'ER FRA SOMMER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark