Jyllands-Posten

Ny, stor Jeep

Ruller sig ud

-

Der er lagt op til omfattende fornyelse hos Jeep, som nu lancerer en ny generation af den store Grand Cherokee. Det er også tiltraengt, for den udgående, noget rustikke generation har en snes år på bagen. Den nye Grand Cherokee, som Jeep netop har vist, får et løft på alle punkter. Navnet Grand siger fortsat meget om SUV’en, der kommer i to versioner. Det drejer sig om en ”Large” på 5,20 meter, som er den første model, der er vist, samt en mere klassisk model, der forventes at vaere 20-35 cm kortere, og som vises senere på året. Her er der lagt op til, at den lange model med en laengere akselafsta­nd får syv saeder, mens den normale version får fem saeder.

På designfron­ten følger Grand Cherokee den nye stil, som maerket lagde ud med i efteråret, da den endnu større Jeep Grand Wagoneer blev vist. Her er et gennemgåen­de traek en lav, bred kølergrill med kantede full LED-forlygter.

På det amerikansk­e marked debuterer Grand Cherokee med to motorer. Her er tale om en 3,6 liters V6-benzinmoto­r på omkring 300 hk samt en 5,7 liters V8-motor på cirka 360 hk.

Her er dog også lagt op til, at der kommer plug-in hybrid, ligesom vi har set det med Renegadeog Compass-modellerne. Simpelthen for at få det samlede CO2-aftryk ned.

»Den nye Jeep Grand Cherokee Large med tre saederaekk­er er forbeholdt det nordamerik­anske marked, men vi forventer at se en Jeep Grand Cherokee med to saederaekk­er på vores breddegrad­er i 2022,« lyder det fra Rune Melander, som er produkt- og marketingd­irektør hos FCA Denmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark