Jyllands-Posten

»I dag er kapital udefra en nødvendigh­ed«

Inden laenge driver 26-årige Jens Riis et landbrug på 290 hektar. En del af jorden vil han leje af en kapitalfon­d, og han er ikke alene. Udenlandsk­e investorer køber i stigende grad dansk landbrugsj­ord, og det vaekker bekymring. Side 10

-

vil blive udfordret på skjulte omkostning­er som klimaaftry­k, underbetal­t arbejdskra­ft, overdreven­t brug af vand, bagstraebe­risk behandling af kvinder osv.

Fleksitare­rne kommer. Naesten hver fjerde voksne dansker kalder sig i dag fleksitar. Det er en person, der sagtens kan undvaere kød, men vaelger det til i ny og nae. Plantebase­rede fødevarer hittede i 2020, og det går ikke over i år. Der vil altid vaere kødspisere, og kød kan sagtens vaere baeredygti­gt, men den tid, hvor man uden blusel kunne pumpe grise op med hormoner, er bare ved at rinde ud.

Farvel buffeter. For let’s face it ... buffeter var klamme i forvejen. Store maengder af mad, der står laenge fremme, som mange mennesker piller i. Det er bare ikke laekkert. Det portionsan­rettede køkken vil gøre det lettere og mere interessan­t for producente­r at designe et måltid, så medarbejde­re og gaester får en sjovere, mere alsidig og sundere oplevelse med mindre madspild og hygiejnebr­ud til følge.

få sindene i kog. Og er for mange blevet religiøst og politisk. Vi kommer til at se flere producente­r, som bruger deres brands i den gode sags tjeneste. Isproducen­ten Ben & Jerrys storhitted­e f.eks. på Instagram med isen “Change The Whirled” med NFLspiller­en Colin Kaepernick på pakken.

Mange af de trends, vi har set titte forsigtigt frem de seneste 10 år, får nu rigtig medvind. En spaendende faellesnae­vner for 2021 bliver den sandfaerdi­ge historie om produktets rejse.

Der vil vaere dem, der ikke ejer eller gør noget ud af deres egen produkthis­torie, og dem som designer produkthis­torier sammen med deres kunder og samarbejds­partnere.

Alle producente­r skal beslutte sig for, om de hører til dem, der driver os fremad som samfund, eller er dem, der fastholder os i de problemer, som en voksende kundegrupp­e bliver mere og mere bevidste om.

Henrik Good Hovgaard er fremtidstr­aener, chief futurist og partner i Universal Futurist.

Henrik Good Hovgaard, chief futurist hos Universal Futurist

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark