Jyllands-Posten

Jensens Bøfhus får tilført 50 mio.

Det er trange tider for Jensens Bøfhus, der må tage imod en kapitaludv­idelse fra ejerne.

- SIMON KJAER JENSEN simon.k.jensen@jp.dk

Coronakris­en har vaeret hård ved restaurati­onsbranche­n, der i flere omgange har måttet holde lukket eller saette deres lid til takeawayko­nceptet.

En af de store restaurant­kaeder, der er blevet hårdt ramt, er Jensens Bøfhus, der forinden havde vaeret gennem nogle turbulente år med sløje tal på bundlinjen og en laengereva­rende navnekonfl­ikt med en nordjysk fiskeresta­urant, der endte i en regulaer shitstorm.

Nu har bøfkaeden måttet tage imod en kapitalind­sprøjtning på 50 mio. kr. fra selskabets ejerkreds.

»Det er i sagens natur, fordi situation er ganske alvorlig qua corona og andet,« siger Peter Arnfeldt, der er kommunikat­ionsansvar­lig i Jensens Bøfhus.

Jensens Bøfhus har derudover ikke yderligere kommentare­r til kapitaludv­idelserne, der er blevet løftet i selskabern­e over kaeden.

Økonomiske traengsler

Bøfhus-kaeden blev i 2018 solgt til en raekke fynske rigmaend, som reddede resterne af det, der på det tidspunkt var en synkende skude.

Ejerkredse­n taeller blandt andet skibsrigma­nden Torben Østergaard­Nielsen, robot-investoren Enrico Krog Iversen og advokat Jørn Uffe Bonnesen.

Det har laenge vaeret kendt, at Jensens Bøfhus har kaempet med at få det økonomisk til at løbe rundt under coronakris­en. Allerede i maj 2020 måtte 200 medarbejde­re vinke farvel til deres job hos bøfkaeden. I december blev yderligere op mod 170 medarbejde­re afskediget.

En af årsagerne til, at det har vaeret en svaer omgang for bøfkaeden, er, at den ikke kan få del i lønkompens­ationsordn­ingen, fordi den er involveret i en laengere konflikt med fagforenin­gen 3F, der har afholdt Beskaeftig­elsesminis­teriet fra at udbetale lønkompens­ation.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark