Jyllands-Posten

To mål i AGF-trøjen på fem minutter efter 10 måneder i Norge

AGF stillede aldrig med sin A-kaede i årets første testkamp imod Viborg. Der var rødt kort til Albert Grønbaek og to mål fra en ung tilbagvend­t angriber.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

Har AGF’s topscorer, Patrick Mortensen, fået en seriøs konkurrent i angrebet?

Den 21-årige angriber Alexander Ammitzbøll har vaeret udlejet 10 måneder til Haugesund i Norge. Nu er han tilbage i Aarhus, og fredag stemplede han ind med to mål i årets første traeningsk­amp.

Han scorede to mål i løbet af fem minutter efter pausen og sørgede for, at AGF fik uafgjort 2-2 imod Viborg, topholdet fra 1. division, på hjemmebane i en testkamp efter at have vaeret bagud 0-2.

Alexander Ammitzbøll kom på banen i pausen og afløste netop Patrick Mortensen.

»Det var dejligt for mig at komme godt i gang, så det er jeg virkelig glad for. Det betyder utrolig meget for mig at vise, at jeg er tilbage. At vise, at jeg kan score mål og stemple ind fra start,« sagde Alexander Ammitzbøll efter kampen.

AGF-traener David Nielsen har selv en forkaerlig­hed for norsk fodbold, og han har fulgt Alexander Ammitzbøll taet i de seneste måneder. Nu glaeder han sig over at have ham til rådighed i Aarhus, hvor han blandt andet skal erstatte Nicklas Helenius, der er solgt til Silkeborg.

»Alexander Ammitzbøll var fantastisk. Han er livsfarlig og fik scoret to mål, og det var super,« sagde AGF-traener David Nielsen.

I det lange hjørne

Testkampen kom udramatisk fra land, men åbnede for alvor op efter 20 minutter.

»Laeg den nu over i det lange hjørne. Det skal du altid gøre,« råbte David Nielsen fra sidelinjen ud over de tomme tribuner på Ceres Park.

Det gjorde han efter 20 minutter til kantspille­ren Jon Thorsteins­son, da den islandske kantspille­r sparkede på ydersiden af den naermeste stolpe efter at vaere blevet spillet fri til afslutning i venstre side af feltet af Benjamin Hvidt, der tog en god dribletur

Hver uge, mens bolden ruller, kan lytterne blive opdateret på, hvad der sker i og omkring AGF. Find den på jp.dk/ksdh, eller hvor du normalt henter dine podcasts. centralt. Ifølge David Nielsen skulle han have sparket imod den modsatte stolpe. Det forsøgte Thorsteins­son minuttet efter fra kanten af feltet, men der sendte han bolden helt skaevt og langt over mål.

Viborg stillede med midtbanesp­illeren Frederik Brandhof, der efter sommerpaus­en skifter til AGF. Han havde sit udgangspun­kt i venstre side, men lurede også på muligheder centralt. Efter 23 minutter blev han placeret i en perfekt position. Han havde bolden for fødderne og fronten direkte ned imod AGF’s bagkaede. En god mulighed for den kommende AGF-spiller, men han afsluttede svagt lige på Kamil Grabara.

Fem minutter senere var det mere effektivt fra gaesterne. AGF blev fanget med mange folk fremme, overløbet og straffet i et kontraangr­eb efter en fejl fra Jesper Juelsgård, og så scorede gaesternes Tobias Bech.

Rødt kort for film

AGF fik også en mand vist ud før pausen. Albert Grønbaek smed sig i feltet for at få et straffespa­rk, men det var en dum beslutning, fordi han fik en advarsel for film, og da han allerede havde et gult kort, blev det vekslet til et rødt kort. Det kunne have ødelagt kampen, men da det var en traeningsk­amp, fik AGF lov til at saette en ny spiller ind med det samme.

I pausen kom blandt andre Magnus Kaastrup og Alexander Ammitzbøll på banen. De to spillere har vaeret lejet ud og tilbragt tid i Norge og Viborg. Alexander Ammitzbøll imponerede, men det var først efter, at Viborg var kommet foran med 2-0. Igen blev AGF overløbet i en kontra, og denne gang var det William Eskelinen, der ikke kunne stille noget op i AGF-målet. Den svenske keeper kom også ind i pausen. Alexander Ammitzbøll har vaeret en tur i Haugesund, og han så skarp ud. Første kombinered­e han sig fri sammen med Magnus Anbo og sparkede bolden ind, og tre minutter senere blev han spillet fri med en stikning i dybden, som han også sparkede sikkert i mål.

Ingen A-kaede

Det betyder utrolig meget for mig at vise, at jeg er tilbage. At vise, at jeg kan score mål og stemple ind fra start. ALEXANDER AMMITZBØLL, AGF-ANGRIBER

AGF stillede på intet tidspunkt i kampen med sin Akaede på samme tid. De største profiler blev på skift parret med nogle af klubbens unge drenge og reserver. Der var masser af ungdom og nye navne undervejs, mens profiler som Patrick Olsen, Nicolai Poulsen, Casper Højer og Gift Links kun fik 25 minutter på banen.

»Jeg ville gerne give de unge en ordentlig test. Ofte kommer de ind til sidst, og så er kampen fladet ud, og modstander­ne har skiftet deres startere ud. Det var for at få taget en stikprøve af de unge,« sagde David Nielsen.

Den nye angriber Mathias Jørgensen, der er lejet i New York Red Bulls, fik 25 minutter på banen, men han nåede ikke at vise noget saerligt på den tid.

Allerede på tirsdag venter en ny testkamp imod FC Midtjyllan­d, og allerede her vil David Nielsen begynde at spore sig mere ind på den startopsti­lling, der skal bruges i saesonprem­ieren 2. februar imod Vejle.