Jyllands-Posten

Politiet håber på hjaelp fra vidner i sag om bilbombe

-

Kl. 14.20 lørdag eftermidda­g ringede en mand til politiet. Han fortalte, at der sad noget maerkeligt på hans bil – en mørk BMW, som stod parkeret på Gyngemose Parkvej 6 i Gladsaxe. Straks efter rykkede Københavns Vestegns Politi ud til parkerings­pladsen, hvor betjente gik i gang med at evakuere hundredvis af beboere i området. Samtidig blev Forsvarets spraengnin­gseksperte­r (EOD) rekvireret til stedet. Teknikere undersøgte genstanden, og det kulminered­e lørdag aften, da den blev uskadeligg­jort ved at blive beskudt.

Politiet arbejder ud fra, at det formentlig var en bilbombe, der var blevet placeret på BMW’en af typen SUV. Nu håber det, at vidner kan hjaelpe efterforsk­ningen videre.

»Vi er interesser­et i at høre fra vidner, der kan have set noget mistaenkel­igt. Man skal ikke holde sig tilbage,« siger Peter Malmose, fungerende politiinsp­ektør ved Københavns Vestegns Politi.

I sagen fra Gladsaxe er politiet interesser­et i at høre om både køretøjer og personer, der har skilt sig ud eller virket mistaenkel­ige i løbet af fredag og lørdag.

»Ud fra de tilgaengel­ige oplysninge­r mener vi, at genstanden er blevet placeret mellem fredag omkring frokosttid og lørdag omkring kl. 14.20, hvor vi får anmeldelse­n,« siger Peter Malmose.

Betjente har afhørt bilens ejer, ligesom videooverv­ågning fra området skal ses igennem. Eksperter fra EOD arbejder på at klarlaegge, hvad den mulige bombe indeholdt, og om den kunne have forårsaget en eksplosion. De vil senere komme med en endelig vurdering.

Det er ikke oplyst, hvordan genstanden så ud, og hvor på bilen den var placeret.

»Vi kan på nuvaerende tidspunkt ikke afvise, at haendelsen kan have forbindels­e til uoverensst­emmelser i rockerog bandemiljø­et, men det skal efterforsk­ningen afdaekke,« har Peter Malmose tidligere sagt.

Har man oplysninge­r i sagen, kan man ringe på telefon 114.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark