Jyllands-Posten

Suveraen Axelsen til tops

Viktor Axelsen åbnede 2021 med et brag, da han med en finalesejr i to saet sejrede ved Thailand Open.

-

Viktor Axelsen fik en perfekt indledning på 2021, da han søndag strøg til tops ved Thailand Open i Bangkok med en sikker finalesejr over Hongkongs Ng Ka Long Angus.

Med cifrene 21-14, 21-14 hentede danskeren sin 10. titel i karrieren på World Touren, som tidligere hed Super Series.

»Jeg er virkelig glad og selvfølgel­ig stolt. Jeg var i en lidt maerkelig situation inden denne turnering,« sagde Axelsen i det officielle vinderinte­rview efter kampen.

»Der er sket meget, siden jeg sidst spillede; en operation i anklen, min datters fødsel, så jeg har traenet, så hårdt jeg kunne, men vidste ikke helt, hvor jeg stod spillemaes­sigt, så jeg er virkelig stolt og glad for at vinde denne turnering, fordi det er ikke nemt mod så gode modstander­e.«

Den tidligere verdensmes­ter afgav kun et enkelt saet i hele turneringe­n på vejen til finaletriu­mfen.

Turneringe­n rangerer i år som en Super-1000 på World Touren, der er niveauet lige under saesonfina­len. Det gør den normalt ikke, men det skyldes coronapand­emien og sammenlaeg­ning af turneringe­r.

Hurtig dansk føring

Den 27-årige dansker kom buldrende ud og gik i front med 6-1, inden Ng Ka Long Angus fik lidt fodfaeste i kampen.

Langsomt bed han af Axelsens føring, og ved 11-11 var der kontakt.

Den danske forhåndsfa­vorit tiltvang sig igen initiative­t. Fra 12-12 tog han fire point på stribe og åbnede det hul, som skaffede ham en sikker saetsejr på 21-14.

Ng Ka Long Angus kom bedre ud til andet saet og tog de tre første point. Men så tog Axelsen fat igen og satte sin imponerend­e offensiv op.

Axelsen gik i front med 15-10, og det pointmaess­ige hul fik Ng Ka Long Angus aldrig bugt med. Derfor endte det med Axelsen-triumf, som det også gjorde ved hans seneste turnering. Det var All England tilbage i marts 2020.

»Jeg vidste, at han havde brugt meget energi i løbet af ugen, så jeg prøvede at lave duellerne lange og spille i et højt tempo. Finalen blev ikke nødvendigv­is spillet på højeste niveau, men det var jo en finale, så der var nerver og andre ting, der spiller ind,« lød det fra Axelsen.

Turneringe­n var uden spillere fra Kina og Japan, som havde meldt afbud pga. coronaudfo­rdringerne i de respektive lande.

 ??  ?? Sejren er hjemme, og Viktor Axelsen kan tage svedbåndet af efter 21-14, 21-14 i finalen over Ng Ka Long Angus, Hongkong, ved badmintont­urneringen Thailand Open i Bangkok. Foto: Badminton Associatio­n of Thailand/AFP
Sejren er hjemme, og Viktor Axelsen kan tage svedbåndet af efter 21-14, 21-14 i finalen over Ng Ka Long Angus, Hongkong, ved badmintont­urneringen Thailand Open i Bangkok. Foto: Badminton Associatio­n of Thailand/AFP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark