Jyllands-Posten

Har sparet Henrik Bendix 59.940 kr. årligt

-

de penge er i perioden blevet forrentet. Det giver en samlet gevinst på 548.345 kr.

Det er altid vigtigt at fokusere på at nedbringe omkostning­erne, påpeger Finansplan. Det er kun blevet vigtigere, efter at renten er faldet, fordi det har saenket de forventede fremtidige afkast.

»Folk bliver chokerede, når vi regner på, hvor meget omkostning­erne betyder. Vi ser mange grelle eksempler på, at kunder betaler meget høje omkostning­er,« siger Michael Christense­n.

I dag modtager Henrik Bendix rådgivning og sparring fra Finansplan, men står selv for at foretage de konkrete investerin­ger. Hans depoter er flyttet til Nordnet, der er kendetegne­t ved at operere med lave omkostning­er.

Den største del af formuen er placeret i investerin­gsfonde, men han har også stadig nogle mindre positioner i enkeltakti­er primaert i den amerikansk­e tech-industri.

»Efterhånde­n som man bliver aeldre, begynder nerverne at saette sig uden på tøjet, for horisonten bliver kortere og kortere til, at man skal gøre brug af pengene. Man bliver mere modtagelig for sund fornuft, og der er ingen tvivl om, at min risikoprof­il tidligere var for høj,« siger Henrik Bendix.

Ud over at skifte til billigere investerin­gsprodukte­r har han fået lavet et budget og en økonomisk plan for fremtiden.

Planen tager udgangspun­kt i hans sandsynlig­e levealder og et ønske om bl.a. at udlodde midler til de fire børn og otte børnebørn.

»Vi har lavet en plan og lagt en strategi. Det har givet overblik,« siger Henrik Bendix.

Den 48-årige Mikkel Eriksen har også lagt en plan for sin formue. Den blev skabt, da han for tre år siden solgte sin andel af konsulentv­irksomhede­n Valcon.

75 pct. af formuen er i dag investeret via Finansplan, som har lavere omkostning­er end hans bank, hvor de resterende 25 pct. er placeret.

»Omkostning­erne er måske 100.000 til 150.000 kr. lavere om året hos Finansplan. Det bliver til den del penge på fem år. Isaer i et lavrentema­rked betyder omkostning­erne meget,« siger Mikkel Eriksen.

Han kalder det et godt spørgsmål, hvorfor han stadig har en fjerdedel af formuen stående i banken, når omkostning­erne er højere her.

»Der var engang en, der sagde til mig, at det mest sikre afkast er sparede omkostning­er. Men jeg har i mange år haft glaede af, at banken var velvillig, f.eks. til at yde et lån, da jeg skulle finansiere købet af min andel af virksomhed­en. Og jeg har altid muligheden for at lave det om, hvis jeg vil,« siger Mikkel Eriksen.

Rutineprae­get i banken

Han interesser­er sig ikke for de konkrete investerin­ger, men har vaeret optaget af at få lagt en overordnet strategi med rammer for risikoen. Det er Finansplan, der står for at investere efter planen.

»Jeg er mere interesser­et i de store linjer, og at der er en høj grad af sikkerhed,« siger Mikkel Eriksen.

Nok har omkostning­erne enorm betydning for afkastet, men det er alligevel på et andet område, at Mikkel Eriksen har maerket den største forskel på banken og en uvildig formuerådg­iver.

»Bankens måde at håndtere mig på er meget rutineprae­get, og det er meget transaktio­nsbåret. Min bank ringer kvartalsvi­s med konkrete forslag til køb og salg. Det er en for høj frekvens i forhold til min interesse. Finansplan er meget mere personlig i sin rådgivning, og det har slået mig, hvor meget den personlige relation betyder i det her,« siger Mikkel Eriksen.

 ??  ?? Henrik Bendix (stående) har sparet en mindre formue, efter at han har skiftet bankens opsparings­tilbud ud med den uvildige formuerådg­iver Michael Christense­n fra Finansplan.
Foto: Gregers Tycho
Henrik Bendix (stående) har sparet en mindre formue, efter at han har skiftet bankens opsparings­tilbud ud med den uvildige formuerådg­iver Michael Christense­n fra Finansplan. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark