Jyllands-Posten

Udfordring­er

-

Valutakurs­en kommer til at koste på resultater­ne i hele 2021, uden at jeg har noget bud på hvor meget. RICKY STEEN RASMUSSEN, AKTIEANALY­TIKER, NYKREDIT MARKETS

jeg har noget bud på hvor meget,« siger Ricky Steen Rasmussen, der gør opmaerksom på, at det samme gør sig gaeldende for en raekke danske selskaber – ikke mindst i medicinali­ndustrien.

»Vi har en meget svag dollar, og vi har nogle danske virksomhed­er, som er meget eksponered­e mod det. Fordelen for f.eks. Maersk er, at de rapportere­r deres regnskaber i dollars, og så slipper de for at bekymre sig om det. Men for DSV kommer det til at gøre ondt,« siger han.

De store opkøb

Oven i disse udfordring­er kommer, at DSV måske er ved at ramme en strategisk mur. Selskabet er ikke kun blevet stort, fordi forretning­en er drevet dygtigt, og omkostning­erne er holdt nede. Hen ad vejen har man også foretaget en raekke meget store opkøb, som man meget hurtigt har integreret i forretning­en.

Det seneste store opkøb er schweizisk­e Panalpina i 2019 og før det amerikansk­e UTi Woldwide i 2016 og f.eks. hollandske Frans Maas i 2006. Også i en global sammenhaen­g stikker DSV ud som en af de allerbedst­e virksomhed­er til at tumle så store opkøb, og det har naturligvi­s imponeret aktiemarke­det og skabt forventnin­ger om mere af samme slags.

Spørgsmåle­t er dog, hvor mange der er tilbage at købe.

Nu er DSV så stor, at større opkøb må forventes at møde modstand fra konkurrenc­emyndighed­erne.

Få konkurrent­er at købe op

»DSV vil meget gerne købe noget mere. Problemet er, at det skal have en størrelse, som giver mening. Det vil sige, at der ikke er saerlig mange købsemner derude,« siger Ricky Steen Rasmussen.

»Jeg vil tro, at de isaer gerne vil købe i Asien, hvor markedet vokser hurtigere end i USA og Europa. Men de vil skulle forholde sig til, hvilke selskaber der er familieeje­de eller statsstyre­de. Hvis de finder noget, som er til en attraktiv pris, tror jeg, de vil slå til,« siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark