Jyllands-Posten

Politiet advarer mod at bevaege sig ud på isen

-

Den seneste tids kolde vejr har ført til, at flere søer og vandhuller i Østjylland i øjeblikket er daekket af is.

Men isen er langtfra tyk nok til, at det er sikkert at bevaege sig ud på den, advarer Østjylland­s Politi.

Politiet modtog søndag ifølge TV 2 Østjylland flere anmeldelse­r om børn og voksne, der legede på isen bl.a. ved Lystrup Engsø.

»Isen er på ingen måde sikker. Det kan godt vaere, at den baerer inde ved bredden, men det gør den ikke ude på søerne. Vandet under

1

er iskoldt, og der går ikke lang tid, før man bliver underafkøl­et, hvis man ryger igennem,« siger René Ludvig, vagtchef ved Østjylland­s Politi, til TV 2 Østjylland.

Østjylland­s Politi har henvendt sig til Aarhus Kommune for at få den til at sikre, at der er sat skilte op om faren ved at bevaege sig ud på isen ved alle kommunens søer.

Men skilte er ikke nødvendigv­is nok, og derfor håber vagtchefen, at folk også vil tage deres sunde fornuft med sig, når de går ud i vintervejr­et.

»Alle og enhver bør vide, at isen ikke er sikker, når det ikke har vaeret frost i laengere tid. Det burde vaere den sunde fornuft, der gaelder – ikke skilte,« siger René Ludvig til TV 2 Østjylland.

Ifølge Østjylland­s Politi skal en isen have en tykkelse på 13 centimeter, før det er tilladt at gå ud på den. Det kraever flere dage med vedvarende frost.

Det er Aarhus Kommune, der står for at bore og måle, om isen er tyk nok til at faerdes på.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark