Jyllands-Posten

Konservati­ve vil sikre bedre hjaelp til foraeldre, som mister et barn

Foraeldren­e til seksårige Eddie Dall Ravndrup fik ikke ordentlig hjaelp efter sønnens død, mener De Konservati­ve, der nu stiller et forslag til byrådet.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

Et forslag om at etablere en sammenhaen­gende psykologis­k akutbereds­kab til foraeldre, der mister et barn, rammer nu Aarhus Byråd.

Det sker, efter at JP Aarhus i november beskrev, hvordan foraeldrep­arret Bianca og Mikkel Dall Ravndrup havde problemer med at få adgang til en krisepsyko­log, efter at deres seksårige søn Eddie pludselig døde som følge af et hjertestop.

Peter Sporleder (K) står bag indstillin­gen, der skal behandles i byrådet onsdag, og han har stadig kontakt med Eddies familie.

»Foraeldren­e har haft ønske om, at der skal ske noget, og derfor har jeg bragt det videre,« siger han og understreg­er, at han som udgangspun­kt ikke mener, at forslaget vil koste en krone.

»Vi har allerede krise- og børnepsyko­loger. Systemet er bare for bøvlet og uoverskuel­igt. Foraeldren­e oplevede, at tilbud var der, men at man kunne ikke få deres situation til at passe ind i en kasse. Det var ikke Børn og Unge, socialforv­altningen eller intensivaf­delingen på Skejby. Foraeldre skal ikke udsaettes for at løbe spidsrod mellem instanser.«

En fast psykolog

I indstillin­gen skriver De Konservati­ve, at når foraeldre mister et barn, aendres livsvilkår­et i en sådan grad, at foraeldren­e har brug for omgående og profession­el krisehjael­p. Oplever disse foraeldre at blive afvist eller at blive kastet rundt i systemet, forvaerres deres tilstand med risiko for alvorlige psykiske følger.

»I og med at Eddies foraeldre ikke blev hjulpet, er deres sorgproces blevet endnu laengere. Det koster på den lange bane,« siger Peter Sporleder.

Hans parti ønsker, at et akutbereds­kab ivaerksaet­tes omgående.

Der skal tilknyttes en fast krisepsyko­log til ramte foraeldre, og foraeldren­e skal følges i tiden efter tabet, indtil det vurderes, at det er »forsvarlig­t enten at stoppe hjaelpen eller at aendre omfanget og retningen«.

 ??  ?? En ny lov om ret til sorgorlov, hvis man mister et barn under 18 år, trådte i kraft den 1. januar 2021. Men den hjaelper ikke Bianca og Mikkel Dall Ravndrup, som mistede deres seksårige søn, Eddie, i august.
Foto: Casper Dalhoff
En ny lov om ret til sorgorlov, hvis man mister et barn under 18 år, trådte i kraft den 1. januar 2021. Men den hjaelper ikke Bianca og Mikkel Dall Ravndrup, som mistede deres seksårige søn, Eddie, i august. Foto: Casper Dalhoff

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark