Jyllands-Posten

To ønsker om orlov fører til en rokade i byrådet

Lene Horsbøl (V) skal på barselsorl­ov, mens Peter Sporleder (K) skal vaere feltpraest i Irak. Nye ansigter er på vej i Aarhus Byråd.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

To byrådsmedl­emmer fra den borgerlige fløj i Aarhus Byråd har søgt om orlov fra det folkevalgt­e hverv, og det fører til et ønske om en større rokade på udvalgspos­ter.

I en faelles indstillin­g til byrådet fra Venstre og De Konservati­ve står, at Lene Horsbøl (V) har anmodet om barselsorl­ov fra den 21. januar og uden en slutdato.

Partiets 1. suppleant Louise Louring, der fik 641 stemmer ved kommunalva­lget i 2017, indtraeder i orlovsperi­oden.

Byrådsmedl­em Peter Sporleder (K) har anmodet om orlov fra Aarhus Byråd i perioden 1. april-30. november for at blive feltpraest i Irak.

Theresa Blegvad overtager midlertidi­g hans plads i byrådet.

I indstillin­gen står, at »mindretals­gruppen ønsker at foretage en raekke aendringer på udvalgspos­ter mm.«:

Louise Louring skal indtraede N som medlem af Børn og Unge-udvalget samt Økonomiudv­alget og varetage posten som suppleant for Almaz Mengesha i Aarhus Vand A/S’ bestyrelse.

Almaz Mengesha skal N indtraede som medlem af Baeredygti­ghedsudval­get og varetage posten som 1. suppleant til Udvalget for Børn og Unge, der tager sig af tvangsfora­nstaltning­er m.v.

Theresa Blegvad indtraeder N som medlem af sundheds- og omsorgsudv­alget, kulturudva­lget, folkeoplys­ningsudval­get og indtraeder som suppleant for Mette Skautrup i Magistrate­n fra den 1. april.

Hans Skou indtraeder N som medlem af Børn og Unge-udvalget fra den 1. april.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark