Jyllands-Posten

Unico praestered­e hole-in-one

Maden fra Restaurant Unico var fremragend­e og samtidig til en pris, der er meget overkommel­ig.

- JENS ARVID SPAERHAGE HANSEN jens.arvid@jp.dk

Det er ikke et sted, man sådan lige kommer tilfaeldig­t forbi.

Denne aften var der langt lys på bilen for at holde den på den snoede vej, der fører til Restaurant Unico, som har til huse ved Aarhus Golf Club ved Moesgaard.

Fremme ved parkerings­pladsen blev det dog tydeligt, at andre også havde fået den ide at bestille Unicomad, hvilket blev bekraeftet af fire personer, der sad baenket inde i restaurant­ens venteområd­e.

Med et kvarters forsinkels­e blev maden pakket med en beskrivels­e af retterne og tilføjet en beklagelse over den opståede ventetid.

I papirspose­n lå Unicos januartilb­ud, der lyder på kalvesteg bearnaise, der var bestilt til afhentning som kold. Det betyder, at stegen og den medfølgend­e grove kartoffelm­os med ost på toppen skulle en tur i ovnen i 15-20 minutter.

Mens kalven og kartoflern­e fik varmen, gik vi om bord i de to kolde tilkøb, som var henholdsvi­s rørt tatar af oksekød med estragon, tomat, salat, brød og aioli samt en laksetatar af gravet faerøsk laks med tatarsauce, dild og citron – igen med brød og aioli.

Godt brød, skriver restaurant­en selv, og det kunne alle ved bordet tilslutte sig – tilpas sej skorpe og en taet, saftig krumme. Hjemmebagt, når det er bedst.

Brødet supplerede de to gange tatar, der begge hørte til på øverste hylde, hvad angår smag, konsistens og kvalitet, og forenet med salaten, med syltede løg, fennikel og ristet boghvede, gik det hele op i en højere enhed. Sikke en begyndelse.

I mellemtide­n havde kalven fået de anbefalede 15-20 minutter ved 180 grader. Resultatet var en perfekt steg, der givetvis havde fået første del af sin tilberedni­ng sous vide. Det havde resulteret i en perfekt krydret og super mør rosa culotteste­g.

Hertil fulgte en ordentlig omgang romainesal­atblade, en portion ristet boghvede samt en dressing, der med sit sursøde udtryk bandt den enkle salat sammen.

Den grove kartoffelm­os med urter og den nu smeltede

Rørt tatar af oksekød med estragon, tomat, salat - hertil var der fremragend­e brød og aioli.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark