Jyllands-Posten

Endnu en skandale om seksuelt misbrug har rystet den franske elite

Fortiden indhentede en af den franske venstreflø­js mest berømte intellektu­elle. I en ny bog anklages Olivier Duhamel for overgreb på sin stedsøn, der tilfaeldig­vis er søn af en tidligere udenrigsmi­nister.

- JØRGEN ULLERUP Jyllands-Postens korrespond­ent jorgen.ullerup@jp.dk

Bernard Kouchner havde svaert ved at styre sit temperamen­t. Han ville smadre fjaeset på den mand, der havde giftet sig med hans ekskone og angiveligt seksuelt misbrugt stedsønnen igennem flere år.

Men den nu 81-årige tidligere franske udenrigsmi­nister, der var medstifter af organisati­onen Laeger uden Graenser og blev udsendt til Kosovo af FN fra 1999 til 2001, blev talt fra det af sin datter, Camille.

Måske med god grund, skulle det vise sig. Hemmelighe­den blev for de fleste bevaret, indtil samme Camille Kouchner forleden brød årtiers tavshed og anklagede sin stedfar for at vaere en seksuel kraenker.

I bogen ”La Familia Grande” beskylder den nu 45-årige advokat sin stedfar, den kendte politolog og mediedarli­ng Olivier Duhamel, for at vaere skyldig i seksuelle overgreb.

I slutningen af 1980’erne, da Camille og hendes tvillingeb­ror var 13 eller 14 år, misbrugte Duhamel ifølge bogen igennem laengere tid tvillingeb­roren.

Selv om sagen er foraeldet, har anklagemyn­digheden i Paris åbnet en efterforsk­ning af, om der er baggrund for at rejse en sag om voldtaegt og seksuelle overgreb på en mindreårig. Sagen har ført til titusindvi­s af posteringe­r på Twitter-kontoen #MeTooInces­te med krav om, at foraeldels­esfristen afskaffes.

Afsløringe­n fik den 70-årige hovedperso­n til øjeblikkel­igt at forlade alle sine tillidspos­ter i flere prestigiøs­e franske institutio­ner, officielt for ikke at skade deres omdømme. Duhamel har laenge haft en ledende stilling på eliteskole­n Sciences Po, hvor adskillige franske praesident­er er uddannet.

I bogen påstår Camille Kouchner, at mange i familiens omgangskre­ds og i det intellektu­elle borgerskab på Seinens venstre bred i Paris på et tidspunkt blev klar over, hvad der skete med hendes tvillingeb­ror, men at alle valgte at tie.

Alle tav

Duhamel er en ombejlet helteskikk­else i det miljø, som i Frankrig lidt nedsaetten­de ofte kaldes for la gauche caviar, frisindede kaviar-socialiste­r, Frankrigs svar på kystbaneso­cialister.

Om sommeren holdt han ifølge bogen hof i sit familieste­d i Sanary i Sydfrankri­g. Camille Kouchner skriver, at i en tid med seksuel frigørelse stoppede stedfadere­ns seksuelle behov ikke med de seksuelt ladede lege med børnene omkring svømmepøle­n. Om natten besøgte Duhamel igen sin mindreårig­e stedsøn, som i bogen har fået navnet Victor for at skaerme ham.

»Det er noget, alle gør,« forsikrede stedfadere­n ifølge bogen, men han pressede alligevel

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark