Jyllands-Posten

LOVGIVNING

-

Den franske lovgivning vedrørende paedofili og incest er mildt sagt forvirrend­e:

I Danmark er det ifølge straffelov­en strafbart at have samleje med et barn under 15 år. Det kan straffes med op til otte års faengsel.

Det franske parlament vedtog i 2018 en lov om en seksuel lavalder på 15 år, men politikern­e nedstemte samtidig et forslag, der ville gøre sex med en mindreårig ulovligt.

Hvis en mindreårig giver sit samtykke, kan den voksne ikke anklages for voldtaegt. I 2017 undgik en 22-årig mand, der havde sex med en 11-årig pige, at blive tiltalt for voldtaegt, fordi han hverken brugte vold eller trusler.

Før 1989 var foraeldels­esfristen for incest i Frankrig 10 år.

Fra 2004 udvidedes foraeldels­esfristen til 20 år. Fra 2018 udvidedes den til 30 år, men ikke med tilbagevir­kende kraft. Victor til ikke at tale om det, angiveligt for at skåne tvillinger­nes mor, der kaempede med et alkoholpro­blem.

Også Camille Kouchner tav på opfordring af sin stedfar. Hun elskede Duhamel som en far og frygtede, at familien ville spraenges, hvis det kom frem. Tavsheden blev brudt i 2008 eller 2009. Victor betroede sig først til sin storebror, Julian, for at forhindre, at broren sendte sine børn på ferie i Sanary til samme skaebne. Siden indviede han også sin mor, Évelyne Pisier, i hemmelighe­den.

Évelyne Pisier, professor på universite­tet i Nanterre, var chokeret og fortalte sin søster, skuespille­ren Marie-France Pisier, om beretninge­rne om overgreb. Søsteren gjorde ifølge bogen sit bedste for at brede historien ud til hele omgangskre­dsen. Men selv foretrak Évelyne Pisier at beskytte sin mand, som hun blev sammen med til sin død i 2017.

»Han er ked af det. Det piner ham. Han har taenkt over det, du må have vaeret over 15 år dengang. Og der var jo ikke tale om sodomi. Oralsex er jo noget helt andet,« citeres hun for at sige i bogen.

Victors far, Bernard Kouchner, der er kendt for sit iltre temperamen­t, hørte om anklagerne om misbrug kort efter sin ekskone. Han var rasende, men på Camille Kouchners opfordring indvillige­de han i ikke at tale.

»En frygtelig hemmelighe­d, som har tynget os alt for laenge, er heldigvis blevet løftet. Jeg beundrer det mod, som min datter Camille har udvist,« skrev han forleden i en erklaering.

Toppen af socialistp­artiet

Efter affaeren med Dominique Strauss-Kahn, der i 2011 måtte opgive sine drømme om at blive fransk praesident efter en sexskandal­e, rammer også denne sag toppen af socialistp­artiet.

Som livslang socialist og tidligere medlem af Europa-Parlamente­t faerdedes Duhamel hjemmevant i magtens elite. Blandt dem, der samledes hos Duhamel i Sanary, var franske ministre som Michel Rocard, Lionel Jospin, Edith Cresson og Pierre Bérégovoy.

Han kender også den tidligere praesident

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark