Jyllands-Posten

Radio Loud åbner for podcast-tal

-

Radio: Den digitale og licensbeta­lte kanal Loud laegger nu op til større åbenhed om kanalens podcast-tal. Radio Loud sendte første gang den 1. april 2020, og siden har lyttertall­et i flere uger ikke vaeret stort nok til at kunne måles. Samtidig har kanalen ikke ønsket at oplyse om antallet af downloads af podcast, men det skal altså nu aendres, oplyser Loud i en pressemedd­elelse.

»Vi vil gerne have fuld transparen­s, så derfor vil vi fremover vaere at finde på Dansk Podcast Index. Vi har i en svaer tid med nedlukning­er og dertilhøre­nde udfordring­er prioritere­t vores sendeforpl­igtelse på dab og sideløbend­e udviklet nye podcastfor­mater, der repraesent­erer Louds idegrundla­g og visioner. Dem er vi i gang med at udrulle, og derfor er det helt naturligt for os, at vi kommer på indekset nu. Vores ambition er at få op til 10 podcast i top 100, fem i top 50 og en podcast i top-10 inden for det naeste år,« siger Louds programdir­ektør, Ann Lykke Davidsen.

Dansk Podcast Index er den officielle liste over brugen af danske podcastudg­ivelser. Listen er åben for alle udgivere af podcasts og indeholder grundlaegg­ende sammenlign­elig statistik for brug af podcasts i Danmark.

Hos Danske Medier, som står bag Dansk Podcast Index, vaekker det også glaede, at Loud nu er at finde på listen.

»Ambitionen bag Index er at illustrere omfanget af podcast til og på det danske marked ved at sikre et ensartet grundlag for sammenlign­ing,« siger Marianne Bugge Zederkof, direktør i Danske Medier Research.

Radio Loud er indtil videre sikret sendetilla­delse i fire år. Med tilladelse­n følger en årlig støtte på 70 mio. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark