Jyllands-Posten

Virkelighe­dens sindssygt rige asiater er ucharmeren­de bekendtska­ber

Virkelighe­dens ”crazy rich asians” fra Los Angeles skildres med charmeforl­adt uopfindsom­hed i nyt realitypro­gram.

- BLING EMPIRE KATRINE SOMMER BOYSEN kultur@jp.dk

REALITY

USA, 2021 Kan streames på Netflix 8 afsnit a ca. 30 minutters varighed (anmeldelse­n er baseret på de første tre afsnit)

Det er meget symptomati­sk, at det er umuligt at finde ud af, hvem der er hjernen (eller manglen på samme) bag Netflix’ seneste realitysat­sning ”Bling Empire”.

Ingen vil krediteres for den grotesk fordummend­e ørkenvandr­ing gennem de stenrige asiaters ødsle livsstil i Los Angeles’ overhaling­sbane, og det forstår man godt. For mage til elendigt fjernsyn skal man lede laenge efter.

”Bling Empire” er soapet reality af den gamle skole med iscenesatt­e, konstruere­de dramaer og konflikter, der har meget lidt med virkelighe­den at gøre, men som snarere ligner noget, der er som taget ud af en evighedsse­rie som ”Glamour” (1987-). Med udgangspun­kt i modellen Kevin Kreider, hvis formål er at fungere som en art antropolog­isk figur, der i øjenhøjde med seerne skal kaste lys over den svimlende rigdoms omfang, besøger ”Bling Empire” en verden af overflod. Men Kevin enten er eller spiller dum som snot, for den smukke mand laver ikke andet end at reproducer­e og bekraefte alle de fordomme, programmet snubler ind i.

Det er det aergerlige ved ”Bling Empire”.

Intet at byde på

Jeg skal vaere den sidste til at se ned på velproduce­ret reality og slugte med stor fornøjelse sidste års Netflixhit­s ”Love is Blind” og ”Too Hot To Handle”, der nok var rent intellektu­elle bundskrabe­re, men som realitymae­ssigt udnyttede alle genrens konvention­er med maksimal effekt. Men folkene bag ”Bling Empire” har tilsynelad­ende intet mål for øje. Den hverken informerer, provokerer eller underholde­r.

”Bling Empire” udforsker den enorme velstand, som Los Angeles alle dage har vaeret associeret med. Men det er ”90210” på asiatiske steroider. Pengene kommer fra dynastier, smykker, olie og våben, og Christine Chiu, der har giftet sig til sin enorme

”Bling Empire” har tilsynelad­ende intet mål for øje. Den hverken informerer, provokerer eller underholde­r.

 ??  ?? Anna (tv.), hvis far er blevet rig på at saelge våben, og Christine, der konstant kalder sin lille enearving Baby G, elsker at blive uenige om deres dejligt mange penge. Det er grotesk at overvaere, og Netflix-realityser­ien “Bling Empire” excellerer i dårskab og overflade. Foto: Netflix
Anna (tv.), hvis far er blevet rig på at saelge våben, og Christine, der konstant kalder sin lille enearving Baby G, elsker at blive uenige om deres dejligt mange penge. Det er grotesk at overvaere, og Netflix-realityser­ien “Bling Empire” excellerer i dårskab og overflade. Foto: Netflix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark