Jyllands-Posten

Tennisstje­rner må traene på hotellet

En dansker er blandt de 70 isolerede spillere, der er nødsaget til før Australian Open at traene tennis på deres hotelvaere­lser.

- ALEXANDER THORUP alexander.thorup@jp.dk

Der er stor forskel på gulvtaeppe og hard court, må 70 tennisspil­lere i disse dage sande, heriblandt Danmarks bedst rangerede herrespill­er, Mikael Torpegaard.

De er spaerret inde på deres respektive hotelvaere­lser i 14 dages streng isolation uden mulighed for at traene tennis, efter ni personer er testet positive for corona i tre fly, som har fragtet spillere og traenere til Melbourne forud for Australian Open, der begynder den 8. februar. Spillerne, der ikke var med på de tre chartrede fly, er også i isolation, men har mulighed for at bevaege sig ud til et traeningsa­nlaeg fem timer om dagen. Spillerne må kun åbne døren for at modtage mad tre gange dagligt og for coronatest. Derfor må spillerne vaere saerdeles kreative i jagten på ordentlig vedligehol­delse af konditione­n og traeningsf­orberedels­erne frem mod årets første Grand Slam.

For Mikael Torpegaard er det ikke unormalt at høre en kraftig dunken fra vaeggene til naboerne eller fra overboen, for den praekaere situation betyder, at flere spillere traener tennis ved at spille op ad et vindue, tøjskab, en madras eller en vaeg. Andre løber fem kilometer fra døren til sengen, mens også koordinati­onstraenin­g og sjipning er hyppige traeningsf­ormer.

»Min overbo er enormt glad for at sjippe, så det dunker en gang imellem,« fortaeller han.

Én gaffel, ingen kniv

Mikael Torpegaard står officielt nummer tre på venteliste­n over erstatning­sspillere til eventuelle afbud, men fortaeller, at han i realiteten er nummer ét, fordi to franske spillere ikke er rejst til Australien. Han har også traenet tennis på vaerelset.

»Jeg har lavet skygge- og flugttraen­ing op ad en vaeg eller vinduet, men det er det. Det er svaert at saette rigtig traening op herinde. Det er begraenset, hvor meget det har at gøre med tennis.«

Han fortaeller, at det giver flashback til barndommen.

»Jeg laerte at spille tennis i Virum-Sorgenfri Tennisklub, hvor der er en kanongod slåmur, jeg har brugt mange timer med at slå på.«

Spillerne får ikke bestik med deres mad, men må i stedet ty til den ene gaffel og tallerken, der står i hjørnet af vaerelset.

Tidligere har russiske Anastasia Pavlyuchen­kova udtalt, at hun »er ved at blive skør« af tilvaerels­en på hotelvaere­lset, mens den kasakhiske spiller Yulia Putintseva i et tweet retter kritik mod arrangører­ne.

»Ingen har nogensinde fortalt os, at hvis én person om bord er smittet, skal hele flyet isoleres. Ellers ville jeg taenke igen, før jeg ankom,« skriver hun kort før et tweet, der viser selskab fra en mus på det isolerede vaerelse.

Jeg er ved at blive skør. Nogle tips til at undgå det? ANASTASIA PAVLYUCHEN­KOVA, RUSSISK TENNISSPIL­LER, OM ISOLATIONE­N PÅ HOTELVAERE­LSET

Ikke sportsligt fair

Mikael Torpegaard fortaeller, at spillerne er blevet lovet en motionscyk­el, som mange af spillerne stadig venter på at modtage.

»Organisati­onen har sejlet lidt, fordi deres haender er bundet af regeringen, så vi er nødt til at vente paent. Nogen har fået cykler, mens anDivision­sforeninge­n dre ikke har. Jeg håber snart, at nogen banker på min dør med en cykel,« siger han.

Michael Mortensen, tenniskomm­entator for Eurosport samt tidligere topspiller og toptraener, forklarer, at ugerne op til en Grand Slamturner­ing bruges på at blive fortrolig med underlaget, vejret og bolden ved at spille en opvarmning­sturnering. Derfor mener han ikke, at det er fair, at nogle spillere kan traene, mens andre ikke kan.

»Man skal jo spille på samme vilkår og betingelse­r, og jeg tror, at nogle af spillerne vil maerke en manglende føling i spillet. Men jeg tror også, vi vil se nogle spillere blomstre, når de kommer tilbage på tennisbane­n,« siger han og spår, at isolatione­n kan føre til flere overraskel­ser, når turneringe­n starter:

»Men hvis spillerne ikke kan motivere og inspirere sig selv, fortjener man ikke at komme langt i turneringe­n. Det burde ikke vaere et problem for dem.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark