Jyllands-Posten

Maendenes pokalfinal­e er sendt i udbud

Stadioner med over 15.000 tilskuerpl­adser kan byde ind på at laegge graes og tribuner til pokalfinal­en i fodbold de naeste tre år.

-

har indledt jagten på at finde ud af, hvor de kommende tre udgaver af maendenes pokalfinal­e i fodbold skal spilles.

Frem til den 8. februar kan interesser­ede vaerter byde på at bevaerte finalen i 2021, 2022 og 2023.

Det er dog et krav til stadionern­e, at der skal vaere plads til mindst 15.000 tilskuere, før de kan få lov til at afholde en finale i Sydbank Pokalen.

Derudover vaegtes parametre som sikkerhed, økonomi og mulighed for at sikre en folkefest for fansene, skriver Divisionsf­oreningen.

De tre kommende pokalfinal­er i fodbold for maend behøver ikke at have hjem det samme sted.

»Ud over de naevnte kriterier er alle muligheder åbne. Det kan vaere tre forskellig­e stadioner de kommende tre finaler, men det kan også vaere samme sted tre år i traek. Det vigtigste er, at vi får et langsigtet samarbejde med de udvalgte stadioner, så vi kan forberede den bedste fest for klubbernes fans og Fodbolddan­mark. Derfor har vi prioritere­t at udvide udbuddet til tre år frem for bare et ad gangen,« siger Claus Thomsen, direktør i Divisionsf­oreningen.

Pokalfinal­en har siden den første finale i 1955 haft fast hjemmebane i Parken/ Idraetspar­ken i København.

I 2020 var finalen dog flyttet til Esbjerg, da Parken skulle have vaeret optaget af EM-slutrunden, som endte med at blive udsat.

I 1991 og 1992 blev finalerne spillet i henholdsvi­s Odense og Aarhus på grund af ombygning af nationalar­enaen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark