Jyllands-Posten

Digital NemID er et hit i alle aldre

459.000 danskere over 60 år bruger den digitale udgave af NemID.

- LARS NIELSEN lars.nielsen@finans.dk

NemID-kortet er på vej i papirkurve­n. I dag er der downloadet 5 mio. udgaver af den digitale udgave af NemID, og den er populaer hos aeldre.

At der er downloadet 5 mio. udgaver, er ikke et udtryk for, at 5 mio. danskere har gjort det. Det er et udtryk, for, at mange har downloadet appen på flere enheder. Det har i alt 3 mio. danskere gjort.

Det er meningen, at det kendte NemID-kort skal udfases i løbet af 2021. Dog har Digitalsty­relsen lovet, at der vil blive en løsning for dem, der ikke er trygge ved at bruge en smartphone.

Men myten om, at alle aeldre er skraemt fra vid og sans af digitale muligheder, holder altså ikke. På et år har knap 156.000 fra 60 år og opefter downloadet den såkaldte nøgleapp, viser en oversigt, som Finans Danmark har foretaget. Det betyder, at 459.000 i de årgange har valgt en digital nøgleapp.

Mest bemaerkels­esvaerdigt er det måske, at antallet af brugere i aldersgrup­pen 80 til 90 er ca. fordoblet.

»Der er rigtig mange gode grunde til at bruge nøgleappen. Saerligt nu, hvor der er ekstra brug for at kunne betjene sig online, da borgerserv­ice har begraenset åbningstid­erne,« mener Adam Lebech, der er vicedirekt­ør i Digitalise­ringsstyre­lsen.

Der er praecist den samme sikkerhed ved nøgleappen som med papkortet. Dertil kommer, at man slipper for at skulle bestille nye kort med regelmaess­ige mellemrum. Man løber dermed aldrig tør for nøgler.

Dybest set er sikkerhede­n større med den digitale løsning, mener digitalise­ringsdirek­tør i Finans Danmark, Michael Busk-Jepsen.

»Den er mere sikker i forhold til snyd, og derfor opfordrer vi altid til at bruge nøgleappen. Der er ikke nogen synlige koder, man kan lokkes til at dele med andre,« konstatere­r han.

Det digitale nøglekort blev introducer­et i 2018 af Digitalise­ringsstyre­lsen og Finans Danmark.

 ??  ?? Det er snart slut med det kendte NemID-kort i pap. Ca. 3 mio. danskere bruger allerede den digitale afløser.
Det er snart slut med det kendte NemID-kort i pap. Ca. 3 mio. danskere bruger allerede den digitale afløser.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark