Jyllands-Posten

Ny milepael: Her koster en ny lejlighed over 5 mio. kr.

-

En af mange milepaele er nået på det buldrende boligmarke­d. For første gang har gennemsnit­sprisen på en projektlej­lighed i København rundet 5 mio. kr., viser en opgørelse fra Boligsiden.

Priserne er steget 17 pct. alene det seneste år. Der er taget udgangspun­kt i en projektlej­lighed på 95 kvm.

Der er blot 387 projektlej­ligheder til salg i København. 257 af dem koster mere end 5 mio. kr.

»Der er en enorm efterspørg­sel på ejerlejlig­heder i København. Der er også rift om projektlej­lighederne, og hvis man vil købe en, er det en god idé på forhånd at have en klar aftale med banken for at vaere sikker på, at den vil vaere med til at finansiere købet,« fastslår kommunikat­ionsdirekt­ør for Boligsiden, Birgit Daetz.

Cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig, advarer mod at lade sig rive med:

»Den nuvaerende markedssit­uation er udfordrend­e, hvis man er på jagt efter en ejerlejlig­hed i København. Derfor skal man heller ikke lade sig presse til at tage hurtige og uovervejed­e beslutning­er på det marked. I stedet skal det vaere ens boligbehov, der er i centrum, og man skal som altid sørge for at lave sit forarbejde.«

Salget af projektlej­ligheder i København steg med 62 pct. i 2020 sammenlign­et med 2019. Alene i 4. kvartal blev der solgt 298. Det er det højeste projektsal­g i et enkelt kvartal siden 2017.

 ??  ?? Der er godt gang i salget af projektlej­ligheder i København.
Der er godt gang i salget af projektlej­ligheder i København.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark