Jyllands-Posten

Click & collect er blevet

Byggemarke­der og store elektronik­kaeder er blot nogle af dem, der har haft stor gavn af click & collectkon­ceptet under coronakris­en og dens pletvise nedlukning af diverse forretning­er.

- SIMON KJAER JENSEN simon.k.jensen@jp.dk

Statsminis­ter Mette Frederikse­n forlaenged­e i sidste uge de gaeldende restriktio­ner, så de nedlukning­sramte butikker må vente i yderligere tre uger med at lukke kunderne ind i varmen.

Selv om der umiddelbar­t ikke er meget positivt at berette om for landets nedlukkede butikker, er der dog enkelte lysglimt. Den svaere situation har nemlig fået en lang raekke butikker til at taenke i nye salgsveje.

En af løsningern­e er blevet det såkaldte click & collectkon­cept, som bliver brugt hos en lang raekke aktører i detailhand­len.

Opbakning til klik og hent

Et af de firmaer, der har haft stort held med løsningen, er byggemarke­dskaeden Stark. Kaeden har i flere år tilbudt muligheden for click & collect, men under den nuvaerende nedlukning er det blevet yderst populaert i en tid, hvor kun erhvervsku­nder må komme ind i butikken.

»I foråret valgte de fleste kunder at få varen leveret, selv om vi havde åbent, men ved denne nedlukning er ca. 80 pct. af alle onlineordr­er click & collect,« siger Jørn Fogh, salgsdirek­tør i Stark

Danmark, og forklarer tendensen:

»Uden mulighed for click & collect ville mange kunder have svaert ved at løse de mange daglige gøremål og projekter, da alternativ­et havde vaeret at vente en dag eller to på levering.«

Også konkurrent­erne fra byggemarke­det Johannes Fog har set, hvordan kunderne har suget muligheden til sig.

»Vi oplever en stor tilbagegan­g i vores privatsalg i øjeblikket, fordi de private ikke må komme i vores forretning­er, medmindre varerne er forudbesti­lt og forudbetal­t. Til gengaeld oplever vi en eksplosiv vaekst i både websalg og ikke mindst i vores click & collect,« siger Mads Hvelplund, der er økonomidir­ektør i Johannes Fog.

Han peger på, at kunder under de saerlige omstaendig

»Det betyder meget for et lille land som Danmark, at vi også har et velfungere­nde indre marked efter coronakris­en, og det er netop derfor, at vi har statsstøtt­ereglerne,« siger hun.

Underdirek­tøren i Dansk

Industri, Kim Haggren, glaeder sig over, at der nu bliver kigget på støtteloft­et fra EUKommissi­onens side.

Møde med Vestager

»Det har vi også har presset på for over for både regeringen og Margrethe Vestager. Nu håber vi så bare, at loftet er højt nok, for det skal haeves meget for, at virksomhed­erne får det, de er blevet stillet i udsigt,« siger Kim Haggren.

»Vi har i Dansk Industri selv et møde med Margrethe Vestager senere på måneden, hvor vi naturligvi­s håber på, at problemsti­llingen bliver endelig løst, så det giver mening for danske virksomhed­er,« tilføjer underdirek­tøren i Dansk Industri.

 ??  ?? EU-Kommission­en vil haeve loftet for statsstøtt­e til virksomhed­er, og det er ikke mindst i danske virksomhed­ers interesse, at EU blander sig i hjaelpepak­kerne, understreg­er EU-kommissaer Margrethe Vestager.
Arkivfoto: Olivier Matthys/AFP
EU-Kommission­en vil haeve loftet for statsstøtt­e til virksomhed­er, og det er ikke mindst i danske virksomhed­ers interesse, at EU blander sig i hjaelpepak­kerne, understreg­er EU-kommissaer Margrethe Vestager. Arkivfoto: Olivier Matthys/AFP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark