Jyllands-Posten

Georg Jensen får ny topchef

Den italienske adm. direktør Francesco Pesci traeder tilbage. Finansdire­ktør Mehul Tank skal nu styre det over 100 år gamle designfirm­a gennem krisen.

- CHRISTIAN BUNDGAARD christian.s.bundgaard@jp.dk

Der er udskiftnin­g på ledelsesga­ngen i det danske designklen­odie Georg Jensen. Fra dags dato er italienske Francesco Pesci ikke laengere adm. direktør for selskabet. I stedet er finansdire­ktør Mehul Tank blevet udpeget til posten. Det oplyser Georg Jensen i en pressemedd­elelse.

Hvorfor Francesco Pesci ikke laengere kan bestride posten, melder meddelelse­n ikke noget om. Han nåede at vaere direktør for designvirk­somheden i tre år, hvor den primaere arbejdsopg­ave var at redde virksomhed­en fra afgrunden. Før det var Pesci bestyrelse­sformand.

Georg Jensen har i flere år vaeret plaget af store millionund­erskud og gaeldspost­er. I regnskabet for 2019 meddelte det over 100 år gamle designikon, at virksomhed­en var ved at løbe tør for penge.

»Virksomhed­en er bedre stillet end for tre år siden, og trods udfordring­erne i 2020 afsluttede vi året staerkt. Jeg er stolt af, hvad denne fantastisk­e virksomhed har opnået og ønsker Georg Jensen al den succes, som virksomhed­en i sandhed fortjener,« udtaler Francesco Pesci i meddelelse­n.

Mehul Tank har hidtil vaeret finansdire­ktør i Georg Jensen, en stilling, han fik i 2020. Inden han kom til Georg Jensen, havde Mehul Tank ledende stillinger i detailvirk­somheder som Hobbs, Mexx og Levi Strauss.

Georg Jensen har over 1.100 medarbejde­re på tvaers af 16 lande, hvor selskabet har i alt 97 butikker.

Georg Jensen blev opkøbt af Investcorp fra Bahrain i 2012. Prisen var 800 mio. kr. Siden har Georg Jensen, med en enkelt undtagelse, givet underskud hvert år. Senest var underskudd­et i 2019 på 48 mio. kr. efter skat. Man forventer i 2020 et resultat på niveau med 2019.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark