Jyllands-Posten

Populaert blandt coronaramt­e butikker

-

heder, der ses i øjeblikket, har vaeret hurtige til at påtage sig nye handelsmøn­strer, fordi de ikke må komme i butikkerne.

Click & collect-konceptet bliver i øjeblikket brugt i omegnen af 10 gange så meget, som det bliver under normale omstaendig­heder.

Det er dog ikke kun i deciderede byggemarke­der, at kunderne har efterspurg­t servicen.

Elgiganten har ligeledes oplevet staerke tendenser med løsningen.

»Det har taget fart i takt med covid-19, nedlukning­er osv. Vi kan se, at der har vaeret rigtig god aktivitet på onlinesalg­et, og ”klik og hent” har også vaeret rigtig populaert og er det stadig. Det har helt bestemt givet vaerdi,« siger kommunikat­ionsansvar­lig i Elgiganten Ditte Opstrup Andersen.

DI: Smart og vigtigt

Det glaeder Dansk Industri, at virksomhed­erne hurtigt har fundet nogle genveje til at holde på en smule af den omsaetning, der ellers ville vaere gået tabt. Det er vigtigt, mener organisati­onen.

»For de butikker, der ikke allerede i forvejen har en veletabler­et websalgslø­sning, er det både smart og vigtigt for omsaetning­en, at de lynhurtigt har kunnet opretholde så meget salg som muligt, nu når de ikke måtte holde åbent,« siger Sidsel

Dyrholm Holst, der er branchedir­ektør for handel i Dansk Industri.

»Det er et vigtigt plaster på såret, men det kan på ingen måde opveje de tab, de står over for. Slet ikke når vi ser ind i, at restriktio­nerne er blevet forlaenget i yderligere tre uger,« uddyber hun.

Branchedir­ektøren mener, at click & collect-konceptet meget vel kan blive en fast bestanddel af danskernes måde at handle på.

»Jeg tror helt sikkert, at vi vil se, det bliver ved, fordi kunderne har vaennet sig til, at det er en mulighed og en god service,« siger Dansk Industris Sidsel Dyrholm Holst, der får opbakning fra økonomidir­ektøren i Johannes Fog, som også mener, at den nemme løsning kommer til at saette sine spor postcorona.

»I øjeblikket er det drevet

Det er et vigtigt plaster på såret, men det kan på ingen måde opveje de tab, de står over for. SIDSEL DYRHOLM, BRANCHEDIR­EKTØR FOR HANDEL, DANSK INDUSTRI (...) vi er sikre på, at det vil gå op for mange, hvor nemt det er at handle på den måde, og derfor vil det også have en blivende effekt efter coronaen. MADS HVELPLUND, ØKONOMIDIR­EKTØR, JOHANNES FOG

af nødvendigh­ed, fordi folk ikke kan komme ind, men vi er sikre på, at det vil gå op for mange, hvor nemt det er at handle på den måde, og derfor vil det også have en blivende effekt efter coronaen,« siger Mads Hvelplund fra Johannes Fog.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark