Jyllands-Posten

På arbejde i London: »Jeg føler mig hjemme, hvor eventyret er«

Caroline Morell Bøstrup Asmussen er freelancek­onsulent i reklamebra­nchen i London og har netop modtaget en anerkendt pris. Naeste stop kan blive Paris.

- SILLE WULFF MORTENSEN sille.w.mortensen@finans.dk

Kimen til Caroline Morell Bøstrup Asmussens rejselyst blev lagt af hendes bedstemor og bedstefar.

Hvert år og somme tider flere gange om året fra hun var seks år gammel, tog de hende og storebrore­n med til Paris.

Ofte var det med bus med en bedstefora­elder som sidemakker, og de årlige ture stod på, frem til Caroline Morell Bøstrup Asmussen var midt i teenageåre­ne.

»Det var en gave for min bror og jeg at vaere sammen med vores bedstefora­eldre og få så store oplevelser ved at rejse. Det såede en rejseglaed­e i mig,« siger hun.

Den 35-årige Caroline Morell Bøstrup Asmussen bor og arbejder på niende år i London, netop fordi den multikultu­relle millionby giver hende en følelse af »altid at vaere ude at rejse«.

»London har utrolig mange forskellig­e områder, og der er altid noget nyt at udforske og opleve,« siger hun.

»Her er fyldt med forskellig­e typer mennesker og under normale omstaendig­heder masser af udstilling­er, fede koncerter, nye popupresta­uranter, warehousef­ester og anderledes koncepter, som jeg virkelig elsker.«

Caroline Morell Bøstrup Asmussen lever af at vaere selvstaend­ig konsulent og freelancer inden for reklameind­ustrien og modebranch­en, og hun har netop modtaget den anerkendte pris Women in Marketing Awards (WiM) 2020 i kategorien Independen­t Consultant for sit arbejde i et år, der ikke har vaeret som noget andet.

Det bliver aldrig hverdag

Caroline Morell Bøstrup Asmussen er en af de danskere, der er blevet i London og har trodset brexit og hårde coronarest­riktioner, mens mange af hendes danske venner det seneste år er vendt hjem til Danmark.

»Jeg er blevet, men overvejer hele tiden, om London stadig er det rigtige for mig,« siger hun.

»Jeg kan egentlig godt lide, at jeg ikke har slået mig ned. Jeg vaelger at leve mit liv på en måde, hvor jeg føler mig hjemme, hvor eventyret er, og når jeg er expat (person, der bor og arbejder i udlandet, red.), føler jeg, at jeg er ude at opleve hver dag. Der er ikke rigtig noget, som bliver hverdag.«

Caroline Morell Bøstrup Asmussen var som ung Erasmus-studerende på udveksling på École Supérieure de Gestion i Paris, og senere var hun på sommerskol­eophold på Chinese University of Hong Kong.

I første omgang var det et job i reklamebur­eauet Ogilvy, der bragte hende til London, og senere fik hun arbejde som bl.a. chef for digital strategi og planning director i reklamebur­eauet Saatchi & Saatchi, inden hun i 2017 slog ind på et liv som selvstaend­ig. Hun har siden foruden London arbejdet Paris, Dubai og Singapore.

Deler lejlighed med to

i

Caroline Morell Bøstrup Asmussen bor i Østlondon i en delebolig med en canadisk skuespille­r og en australsk eventprodu­cer. Men selv om hun holder meget af London, vakler hendes fremtid i storbyen lidt. Det skyldes ikke mindst, at hun ikke ved, om der vil vaere arbejde at finde, når konsekvens­erne af brexit og den omfattende coronanedl­ukning bundfaelde­r sig.

»Lige nu tager jeg et par måneder ad gangen og overvejer, om jeg skal finde et fast job eller måske søge lykken et andet sted i verden,« siger hun.

Det kan sagtens vaere, at lykken findes i Paris, som bedstefora­eldrene hende til.

»Paris har altid haft en helt speciel plads i mit hjerte; et sted, hvor jeg føler mig hjemme. Men jeg har det med at føle mig hjemme mange forskellig­e steder. Jeg føler mig ikke bundet til London. Jeg har åbenbart i mit dna, at jeg elsker at rejse og vaere i udlandet. Jeg er nok blevet lidt afhaengig af livet som expat,« siger hun. introducer­ede

 ??  ?? Caroline Morell Bøstrup Asmussen er ofte tilknyttet en virksomhed eller et projekt i 6-18 måneder. Foto: Privat
Caroline Morell Bøstrup Asmussen er ofte tilknyttet en virksomhed eller et projekt i 6-18 måneder. Foto: Privat

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark