Jyllands-Posten

Region Midtjyllan­d vil vaccinere alle i egen kommune

-

I øjeblikket har Region Midtjyllan­d syv faste vaccinatio­nscentre i Horsens, Aarhus, Randers, Silkeborg, Viborg, Holstebro og Herning, hvor midtjydern­e kan blive vaccineret mod covid-19. De syv faste vaccinecen­tre skal hurtigst muligt suppleres af lokale tilbud i alle 19 midtjyske kommuner. Helst hos de praktisere­nde laeger, der allerede vaccinerer mod mange andre sygdomme, har regionens forretning­sudvalg netop besluttet. »Der er noget enkelt over, at vi kan gå til egen laege for at blive vaccineret. Det er sådan, vi plejer

1

at gøre og det ligner et lille skridt mod en lidt mere almindelig hverdag,« siger regionsråd­sformand Anders Kühnau (S) i en pressemedd­elelse fra Region Midtjyllan­d. På landsplan er regionerne og de praktisere­nde laeger i dialog om opgaven. Hvis det ikke bliver muligt at lade praktisere­nde laeger vaccinere mod Covid-19, ønsker politikern­e at oprette vaccinatio­nstilbud i alle 19 kommuner, fremgår det af pressemedd­elelsen.

Desuden får borgere i målgruppen for nuvaerende vaccinatio­ner på Anholt, Samsø, Tunø og Endelave mulighed for at få blive vaccineret på deres ø.

I denne uge er det planen, at sundhedshu­sene i Ringkøbing, Skive og Grenaa skal begynde at vaccinere aeldre over 65 år med behov for personlig pleje og praktisk hjaelp samt personer med saerlig øget risiko for at få et alvorligt forløb med covid-19.

De tre nye vaccinatio­nssteder åbnes som forsøg og skal bane vejen for flere lokale pop-up vaccinatio­nssteder. Hvor de kommende midlertidi­ge vaccinatio­nssteder åbner, er endnu ikke på plads.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark