Jyllands-Posten

Psykiatri-Listen overvejer fremtiden

Bestyrelse­n i PsykiatriL­isten vil i løbet af ugen beslutte sig for, om partiet genopstill­er til det kommende regionsråd.

- MARIA DALHOFF maria.dalhoff@jp.dk

Er tiden kommet til at nedlaegge Psykiatri-Listen som parti?

Det spørgsmål tygger partiets bestyrelse på i indevaeren­de uge, og ifølge et opslag på partiets Facebook-side vil afklaringe­n af spørgsmåle­t vaere på plads i løbet af ugen. Samtidig fastslår PsykiatriL­istens formand, Rose-Marie Mollerup, at der er meget, der tyder på, at partiet genopstill­er, på trods af at partiets eneste mandat, Peter Møller Andersen, regionsråd­et i Region Midtjyllan­d, i fredags meddelte, at han nu er regionsråd­smedlem for Socialdemo­kratiet.

»Der er fortsat brug for kraefter, der holder fokus på psykiatrie­n i regionen, og som kan stille kritiske spørgsmål. Selv om jeg ikke er i tvivl om, at Peter (Møller Andersen, red.) vil arbejde for psykiatrie­n, vil han alt andet lige vaere nødt til nu at indordne sig sit nye partis linje, og det staekker desvaerre muligheden for at vaere reel opposition,« skriver Rose-Marie Mollerup, der samtidig påpeger, at hun er aergerlig over, at Peter Møller Andersen ikke har valgt at overføre mandatet til en anden kandidat fra Psykiatri-Listen.

Rose-Marie Mollerup konstatere­r, at hun bl.a. glaeder sig over regionsråd­sformand Anders Kühnaus (S) kommentar i JP Aarhus om, at Psykiatri-Listens arbejde gennem de seneste tre år i regionsråd­et har vaeret vigtigt.

Peter Møller Andersen fastslog forleden i JP Aarhus, at han mener, at tiden er kommet til at nedlaegge PsykiatriL­isten, som gik til valg i november 2017 med krav om bedre vilkår til psykiatrie­n. Ved regionsråd­svalget blev Psykiatri-Listen stemt ind med 20.547 stemmer og dermed et mandat, som gik til spidskandi­daten Mikkel Rasmussen. I foråret 2020 gik Mikkel Rasmussen på orlov og overlod regionsråd­sposten til Peter Møller Andersen, som ved regionsråd­svalget fik 2.603 stemmer. Ved årsskiftet overtog Peter Møller Andersen posten permanent.

Peter Møller Andersen mener, at Psykiatri-Listen har vaeret vigtig for arbejdet med forbedrede vilkår i psykiatrie­n, og at partiet har vaeret blandt hovedårsag­erne til, at regionsråd­et til budgetforh­andlingern­e i de seneste tre år har afsat flere penge til psykiatrie­n. Peter Møller Andersen vurderer, at Psykiatri-Listens partiprogr­am kan implemente­res i Socialdemo­kratiets partiprogr­am.

Det har ikke vaeret muligt at traeffe Rose-Marie Mollerup for en kommentar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark