Jyllands-Posten

Behov for nyt pas? Tag til Skanderbor­g

Der er stor forskel på, hvor nedlukket borgerserv­ice er i østjyske kommuner.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

Mens Borgerserv­ice i Aarhus Kommune er delvist nedlukket og f.eks. i øjeblikket kun ekspederer kritiske pasfornyel­ser, er serviceniv­eauet højere i flere nabokommun­er.

Bl.a. holder borgerserv­ice i Skanderbor­g Kommune åbent naesten som normalt, og indtil videre er ingen blev afvist, fortaeller leder af borgerserv­ice Nancy Bank Jensen.

»Det er selvfølgel­ig med mundbind og to meters afstand. Man skal booke en tid i forvejen, men det kan også lade sig gøre at booke her på Faelleden, hvis man alligevel dukker op uden en tid,« forklarer Nancy Bank Jensen.

Kommunen opfordrer ganske vist på hjemmeside­n folk til at vente, hvis de ikke har et presserend­e behov for et nyt pas, men indtil videre har personalet kunnet ekspedere alle pasansøgni­nger.

»Man kan altid komme ind og få et pas hos os – også fornyelse af pas, der er udløbet,« siger hun.

»Kom til os«

»Jeg kan godt fornemme, at det ikke er alle kommuner, som har åbent på samme måde som os, for vi modtager også borgere fra andre kommuner. Hvis folk er i en situation, hvor de ikke kan vente med et pas, kan de komme til os,« lover Nancy Bank Jensen.

Samme behandling tilfalder ikke pasansøger­e i Aarhus Kommune. Som JP Aarhus skrev forleden, behandles kun kritiske sager – f.eks. hvis en borger har fået en arbejdsopg­ave eller skal begynde på et studieopho­ld i udlandet. Til gengaeld afvises borgere, som blot ønsker at få fornyet deres pas eller gerne vil med på aegtefaell­ens forretning­srejse. Chefen for borgerserv­ice i Aarhus, Lene Hartig Danielsen, forklarede det således:

»Borgerserv­ice er lukket for spontane fysiske henvendels­er. Man skal skrive eller ringe ind, og så vurderer vi fra sag til sag.«

Borgerserv­ice i Silkeborg Kommune har en mere lempelig tilgang til pasekspedi­tioner.

»Vi tager nogle ind, som andre nok ville synes, ikke er kritiske,« erkender sektionsle­der Sofie Martinusse­n.

»Det behøver ikke kun vaere folk, som skal ud at rejse for deres arbejdsgiv­er lige nu og her, men også dem, som måske får brug for det på lidt laengere sigt.«

Borgerserv­ice i Silkeborg Kommune har f.eks. hjulpet en gruppe studerende, som forventede senere i år at skulle afsted på en studietur, som kraever visum. Til visumansøg­ningen havde de brug for et pasnummer.

Vi tager nogle ind, som andre nok ville synes, ikke er kritiske. SOFIE MARTINUSSE­N, SEKTIONSLE­DER I SILKEBORG KOMMUNE

 ??  ?? Med mundbind og to meters afstand er det muligt at få ekspederet sin pasansøgni­ng i Skanderbor­g Kommune. Arkivfoto
Med mundbind og to meters afstand er det muligt at få ekspederet sin pasansøgni­ng i Skanderbor­g Kommune. Arkivfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark