Jyllands-Posten

Akutklinik­ker genåbner

-

Coronapres­set på Region Midtjyllan­ds sygehuse fik regionen til den 22. december midlertidi­gt at lukke akutklinik­kerne i Ringkøbing, Grenaa, Silkeborg og Skive. Det gav Regionen mulighed for at frigive sygeplejer­sker på akutklinik­kerne og flytte dem.

Nu er presset imidlertid aftaget, og derfor genåbner regionen klinikkern­e. Det skriver Region Midtjyllan­d i en pressemedd­elelse.

Klinikkern­e genåbner den 25. januar, og det skal undersøges, hvordan akutklinik­kernes personale sammen med personale fra coronajobb­anken lokalt kan indgå i vaccinatio­nsindsatse­n, skriver regionen.

»Vi ønsker i høj grad et sundhedsva­esen taet på borgerne, og derfor er jeg glad for dagens beslutning,« siger regionsråd­sformand Anders

Kühnau (S) i pressemedd­elelsen.

Genåbninge­n blev vedtaget i regionens forretning­sudvalg. Alternativ­ets Rasmus Foged og Jakob Rixen fra Liberal Alliance stemte imod.

Regionen anerkender, at tidspunkte­t for en genåbning af klinikkern­e har vaeret svaer at fastsaette, fordi Sundhedsst­yrelsens prognoser raekker kun én uge frem.

»Vi er fortsat meget bekymrede for konsekvens­erne af den engelske variant af coronaviru­s, som efter alt at dømme vil komme til at presse hospitaler­ne yderligere. Over for det står imidlertid ønsket om at få akutklinik­kernes naerhed og tryghed tilbage i hverdagen, og for flertallet falder den afvejning ud til fordel for en genåbning,« siger regionsråd­sformand Anders Kühnau (S).

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark