Jyllands-Posten

Coronakris­en kalder på samfundssi­nd

- MAJA GUNDESBØL NIELSEN studerende ved Aarhus Universite­t, SF Ungdom Aarhus, repraesent­ant, Aarhus

Flygtninge­krisen er langtfra slut. En krise, som sendte millioner af mennesker på en dødsensfar­lig flugt efter sikkerhed og fred i Europa. For mange lykkedes det at slippe vaek fra krig og ødelaeggel­se og skabe sig et nyt og trygt liv i Danmark. Men der sidder stadig tusinder af børn og voksne i store flygtninge­lejre på Lesbos i Graekenlan­d, hvis fremtid kun er blevet mere usikker på grund af corona-epidemien. Deres allerede alvorlige situation er kun blevet forvaerret af, at de europaeisk­e lande har vendt dem ryggen til fordel for deres egne problemer i løbet af det sidste år.

Men selvom man lukker øjnene, betyder det ikke, at problemet på magisk vis forsvinder af sig selv. Derfor er det utroligt vigtigt, at Danmark gør en indsats for at hjaelpe nogle af disse mennesker. Selvfølgel­ig har vi stadigvaek andre problemer som følge af coronakris­en, men vi er stadigvaek Danmark, et af de lande i verden med størst overskud og internatio­nalt udsyn. Derfor mener vi i SF Ungdom, at Danmark skal tage imod 500 børn og deres foraeldre fra lejrene på Lesbos.

Selv under coronakris­en må Danmark ikke glemme sit internatio­nale ansvar for at tage imod kvoteflygt­ninge; mennesker, som hverken har adgang til mand, vand, toiletter – eller coronavacc­iner. Hvis vi forventer, at udlandet paent skal skaenke os en vaccine, skal vi også gøre noget godt for udlandet og tage imod flere flygtninge. Både for den humanitaer­e indsats og for at lette presse på vores europaeisk­e naboer, så at de også kan komme helskindet igennem denne svaere tid.

Hele verdenssit­uationen er utrolig kritisk lige nu, men vi kan stadigvaek gøre det til et bedre sted ved at åbne vores arme for dem, som har allermest brug for det.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark