Jyllands-Posten

Bakken Bears jagter lille chance for at gå videre i Champions League

Aarhus-klubben håber, at spansk storklub lader et par profiler blive på Tenerife og på hjaelp fra tyrkisk klub.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

Bakken Bears har stadig en chance for at spille sig videre fra gruppespil­let i Champions League. Men det kraever, at to resultater onsdag aften går den rigtige vej. Bears skal vinde over det spanske hold Iberostar Tenerife i Aarhus, og så skal klubben have tyrkisk hjaelp fra Galatasara­y, der skal slå italienske Sassari. De to kampe spilles samtidigt onsdag klokken 18.00.

Bakken Bears får dog nok at se til imod Iberostar Tenerife, der ifølge sportsdire­ktøren hos Bakken Bears, Michael Piloz, aktuelt er blandt de 10 bedste hold i Europa lige nu. Klubben ligger på tredjeplad­sen i den bedste spanske raekke kun overgået af Real Madrid og FC Barcelona.

Forskellig­e rejseplane­r

Under normale omstaendig­heder ville Bakken Bears ikke have en chance. Det første opgør endte med en spansk sejr på 98-73, men omstaendig­hederne er heller ikke helt normale, fordi det spanske mandskab er allerede sikker på at vinde gruppen, uanset udfaldet af de to sidste opgør onsdag aften. Derfor kan det taenkes, at klubben sparer nogle spillere.

»Vi har fået indikation­er på, at et par af de erfarne spillere bliver hjemme, men vi ved det ikke med sikkerhed. Vi har fået nogle forskellig­e rejseplane­r med forskellig­e lister med navne, så vi ved ikke praecis, hvem de sender til Danmark. På den ene plan mangler nogle navne. Men vi må vente og se endeligt, når de ankommer til Aarhus tirsdag eftermidda­g,« siger Michael Piloz.

Det spanske mandskab har tilmed haft svaert ved at skrue en behagelig rejse sammen til Aarhus. Det er endt med en stroppetur med afgang mandag fra ferieøen, mellemland­ing med indlagt overnatnin­g i Belgien. Og derfra gå turen videre tirsdag morgen til København. Derfra flyver holdet til Aalborg, hvor der venter en bus og en køretur til Aarhus.

Rejse på 22 timer

»Måske vil de spare nogle af deres profiler for en rejse på 22 timer og i stedet give spilletid til nogle yngre spillere. Det ville vi da selv have overvejet, hvis vi var i en lignende situation. Hvis de to bedste spillere ikke kommer med, sender vi da ikke en klage ind,« siger Michael Piloz.

Den anden del af regnestykk­et skal falde i hak i Istanbul, hvor Galatasara­y, der allerede er slået ud, skal slå det italienske hold Sassari.

»Jeg taenker slet ikke på vores muligheder for at få hjaelp fra Tyrkiet og gå videre. Vi kan alligevel ikke gøre noget ved den kamp i Istanbul, så vores hovedfokus bliver at forsøge at vinde kampen i Aarhus. Vi har på intet tidspunkt regnet med, at vi kunne gå videre fra den her pulje. Men undervejs vil jeg nok holde øje med stillingen i den anden kamp,« siger Michael Piloz.

Hvis Bakken Bears ender med at gå videre, vil holdet vaere blandt de sidste 16 i Champions League, og så venter et nyt gruppespil med tre nye modstander­e.

 ??  ?? Bakken Bears jagter sin tredje sejr på stribe i FIBA Basketball Champions League
Foto: L.Canu / Ciamillo-Castoria
Bakken Bears jagter sin tredje sejr på stribe i FIBA Basketball Champions League Foto: L.Canu / Ciamillo-Castoria

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark