Jyllands-Posten

AGF’S TESTKAMPE

-

AGF’s traeningsk­ampe i 2021: AGF-Viborg 2-2

Tirsdag:

13.00 AGF-FC Midtjyllan­d (lukket for publikum)

Lørdag 23. januar: AGF-Brøndby

Onsdag 27. januar: FC København-AGF (to kampe med to forskellig­e hold)

arbejdsgiv­eren på kampdagene.

»Det er selvfølgel­ig frustreren­de ikke at spille. Men det er en fair konkurrenc­e. Det er drønaerger­ligt, at jeg ikke er med i alle vores kampe, men det er vel naesten fifty-fifty, at vi har spillet kampe i efteråret. Han sluttede så med at spille fast, så øjebliksbi­lledet er lidt mere frustreren­de for mig,« siger Alexander Munksgaard.

Mere fart i fødderne

Nu er Alexander Munksgaard ikke typen, der smider sig fladt ned i modgang. For at erobre positionen tilbage fra hollaender­en har han brugt masser af tid på at traene ekstra.

»Ud over den almindelig­e traening har jeg arbejdet meget med hurtighed, primaert med sprint og accelerati­on. Jeg vil gerne have lidt mere fart i fødderne. Man kan lynhurtig se anderledes ud, hvis man er hurtigere på fødderne, man ser mere bevaegelig ud og er mere fleksibel i de forskellig­e situatione­r. Som back har jeg lange og tunge løb op og ned langs linjen. Hvis jeg kan forbedre min hurtighed, har jeg hele pakken, men det kraever hårdt arbejde, for det er svaert, når man ikke har det fra naturens side,« forklarer Alexander Munksgaard.

Han kalder sin rival for en god fodboldspi­ller, og han synes, det er fint at kunne måle sig op mod de bedste i faget.

»Men jeg synes, vi er lige gode. Det er små ting, der afgør, hvem af os der spiller kampene. Det afhaenger måske af, hvem vi skal møde, og hvem traeneren foretraekk­er på en given dag. Derfor er det vigtigt, at jeg holder mig så skarp som muligt, så jeg braender igennem på det, jeg er bedst til. Jeg fortsaette­r med at fokusere på mig selv. Jeg kan ikke bruge så meget tid på andet,« understreg­er han.

Efter den første traeningsk­amp mod Viborg fra toppen af 1. division, bliver intensitet­en formentlig skruet en tand i vejret i de resterende tre kampe.

Inden AGF åbner Superligae­n i foråret med en udekamp i Vejle, skal raekkens nummer tre op mod tre af de store hold fra ligaen. Tirsdag mestrene fra FC Midtjyllan­d, lørdag gaelder det Brøndby, og i naeste uge lukkes der af med to kampe mod FC København på samme dag, hvor de to klubber stiller med to forskellig­e hold i de to opgør.

»Det er virkelig fedt, at vi skal møde så gode hold, for det får os op på den høje klinge. Tidligere har vi mødt hold fra midten af ligaen i testkampe, men hellere faerre kampe mod bedre modstander­e,« siger Alexander Munksgaard.

 ??  ?? Alexander Munksgaard mistede mod slutningen af efteråret sin backplads til Kevin Diks. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Alexander Munksgaard mistede mod slutningen af efteråret sin backplads til Kevin Diks. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark