Jyllands-Posten

Waturu skal finde en revisor – ellers venter tvangsoplø­sning

Det kriseramte selskab, der er i søgelyset hos Finanstils­ynet for markedsman­ipulation, mangler både en revisor og en rådgiver.

- ALEXANDER BITSCH JESPER HØBERG alexander.bitsch@finans.dk jesper.hoberg@finans.dk

Mens Waturu arbejder på en plan, der skal løse den nuvaerende situation, hvor handlen med selskabets aktie er suspendere­t af Nasdaq, har ledelsen i det kriseramte selskab fået endnu en udfordring.

Waturu har under én måned til at finde en ny revisor. Ellers bliver selskabet tvangsoplø­st af Erhvervsst­yrelsen. Det fremgår af et brev til Waturu fra Erhvervsst­yrelsen, som JyllandsPo­sten har fået aktindsigt i.

»Da virksomhed­en ikke lever op til selskabslo­vens krav, skal styrelsen anmode om, at ovenståend­e forhold bliver bragt i orden senest d. 16-02-2021, for at undgå at virksomhed­en bliver tvangsoplø­st,« lyder det i brevet. Hvis Waturu ikke har fundet en ny revisor inden denne dato, »vil styrelsen anmode Skifterett­en om at opløse virksomhed­en«.

Brevet til Waturu er dateret den 18. januar. Samme dato blev det registrere­t i CVR-registret, at revisionsf­irmaet Beierholm var fratrådt som revisor i Waturu Holding A/S. Denne registreri­ng kom ca. halvanden måned efter, at firmaet selv havde meddelt Erhvervsst­yrelsen, at det var fratrådt som revisor for alle selskaber i Waturu-koncernen.

Samarbejds­vanskeligh­eder

I en børsmeddel­else oplyser Waturu, at selskabet er i gang med et revisorski­fte.

»Selskabet er i dialog med en ny revisor, som forventes godkendt på en kommende ekstraordi­naer generalfor­samling, til hvilken der indkaldes snarest muligt,« skriver Waturu, som påpeger, at det »vil sørge for en god overleveri­ng til den nye revisor«.

»Ledelsen har i forbindels­e med fratraedel­sen modtaget konstrukti­v kritik fra den afgående revisor samt noteret sig, at der peges på samarbejds­vanskeligh­eder som den primaere årsag. Dette er taget til efterretni­ng,« skriver Waturu.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark