Jyllands-Posten

Verdens bedste målmand har det svaert med ukendte modstander­e

Niklas Landin er ikke kommet i gang ved VM endnu, men der er måske en logisk forklaring. Og så har de to reserver leveret i det danske mål.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

Man spejder forgaeves efter målvogtere­n Niklas Landin på listen over de 20 bedste målvogtere efter de indledende gruppekamp­e under dette VM i Egypten.

Niklas Landin har netop vundet Champions League med Kiel, og i 2020 blev han kåret til verdens bedste målvogter. Men under denne slutrunde har han endnu ikke leveret på et niveau, der giver en plads på top-20-listen. Samlet set er han noteret for syv redninger på 33 forsøg imod Bahrain og Argentina, mens han blev sparet i hele opgøret imod DR Congo. Det giver en redningspr­ocent på 21, hvilket er langt under danskerens gennemsnit. Under VM-slutrunden i 2019 sluttede han som bedste målmand med en redningspr­ocent på 38 efter 84 redninger på 223 forsøg i de 10 kampe på vej til VM-guldet.

Hvis Danmark igen skal gå hele vejen ved dette VM, er der brug for Landins evner i målet.

Der kan dog vaere en logisk forklaring på den dårlige start på VM. Han har det ikke så godt med ukendte modstander­e. Han fortraekke­r topskytter med deres daglige gang i de europaeisk­e topklubber.

»Jeg vil helst vide helt skematisk, hvad jeg kan komme ud for i løbet af kampen, og det har jeg ikke vidst,« siger Niklas Landin.

Ser fire kampe per hold

Målmanden har tidligere forklaret, hvilken video-menu han foretraekk­er at få serveret inden sine opgør: modstander­nes tre seneste kampe samt af den kamp, hvor han selv senest har mødt det pågaeldend­e hold.

Så finder han de vigtigste spillere og gennemgår de udvalgtes skud og løbemønstr­e. Hvor fik han bolden fra? Hvordan skyder han efter et tilløb på tre skridt sammenlign­et med et kort aftraek? Det hele bliver noteret i notesbøger, som han gemmer og kan vende tilbage til igen og krydstjekk­e med de nye friske oplysninge­r. Indtil videre har siderne vaeret naesten blanke imod VM-debutanten

Jeg ved ikke, hvor meget de betaler spillerne laengere. Der er ingen tvivl om, at de toppede det til VM i 2015 på hjemmebane, men nu er det gået lidt i sig selv igen. NIKOLAJ JACOBSEN, LANDSTRAEN­ER

DR Congo og Argentina, der sparede nogle af sine bedste bagspiller­e.

»Jeg har det altid bedst, når jeg har en tro på, at jeg har en klar plan, og det har jeg ikke haft i de første kampe. Der har vaeret så mange spørgsmåls­tegn. Hvem spiller, og hvad kan de egentlig?« siger Niklas Landin.

Qatar også ukendt land

De ukendte skytter kan også blive en udfordring i de kommende kampe imod Qatar torsdag og Japan på lørdag. Først på mandag imod Kroatien vil Niklas Landin atter befinde sig på helt tryg grund imod modstander­e, som han kender og har stået over for flere gange i karrieren.

»Jeg har det bedst med at møde modstander­e, som jeg kender på forhånd og kan forberede mig rigtig godt på. I de første kampe har vi ikke rigtig haft noget videomater­iale ud over de kampe, holdene har spillet her ved VM,« siger Niklas Landin.

Torsdag aften står han over for Qatar i den første kamp i mellemrund­en. Det er også begraenset kendskab, danskeren har til de spillere, fordi kun få af dem spiller i europaeisk­e klubber. Det seneste opgør imellem de to lande var ved VM i 2017 i Frankrig, hvor Danmark vandt 32-29 i den indledende gruppe, men siden den kamp har Qatar skiftet meget ud. Ørkenstate­n satsede stort på VM på hjemmebane i 2015, og i årene op til den slutrunde blev der hentet en raekke udenlandsk­e spillere til, som fik

Aftenens VM-kamp i herrehåndb­old mellem Danmark og Qatar slutter efter avisens deadline, men efter slutfløjt kan du finde kampreport­age, karakterbo­g, analyse og kommentare­r på

 ??  ?? Syv redninger på 33 forsøg er det blevet til for Niklas Landin. Her bliver han passeret af Argentinas stregspill­er Lucas Moscariell­o.
Foto: Mohamed El Ghany/AFP
Syv redninger på 33 forsøg er det blevet til for Niklas Landin. Her bliver han passeret af Argentinas stregspill­er Lucas Moscariell­o. Foto: Mohamed El Ghany/AFP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark