Jyllands-Posten

Suveraenit­eten er den samme – men ellers har meget aendret sig for Viktor Axelsen

Den danske badmintons­tjerne fik fjernet en nagende tvivl ved at vinde årets første turnering, der også markerede et personligt højdepunkt for den nybagte far.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Det har vaeret en speciel tid for Viktor Axelsen.

Ingen turneringe­r siden All England-triumf i marts. Et efterår med en operation i anklen og en lykkelig tilføjelse til familien.

Derfor betød det også »virkelig meget« for den 27-årige badmintons­tjerne, da han søndag vandt årets første store turnering, Thailand Open.

»Det giver en masse ro, at jeg indleder året med at vinde en så stor turnering. Der har vaeret en lang periode uden turneringe­r, så der har vaeret noget tvivl om, hvor man egentlig stod. Der er også sket en masse uden for banen, hvor det bl.a. var dybt frustreren­de at skulle sidde ude på grund af operatione­n. Derfor er det så rart, at jeg kunne vinde,« siger han om turneringe­n, der kun blev mødt af afbud fra de kinesiske og japanske stjerner på grund af coronasitu­ationen i landene.

Selv om suveraenit­eten virkede genkendeli­g – danskeren afgav ét saet hele vejen frem mod guldet – var der også noget, der havde aendret sig for den tidligere verdensmes­ter:

»Jeg er virkelig glad for at have vundet den første turnering, hvor vi har haft vores datter. At jeg vandt den første turnering med hende … Det er sådan noget, jeg glaeder mig til at fortaelle hende, når hun er stor nok til at forstå det.«

Hvad med OL?

Ordene blev leveret over en telefonfor­bindelse fra Thailand

dagen efter turnerings­sejren, hvor han lod sig selv nyde øjeblikket. I hvert fald for en stund. Allerede onsdag ventede der en ny kamp i endnu en udgave af Thailand Open – som Viktor Axelsen vandt sikkert over Jason Anthony Ho-Shue fra Canada – mens en tredje turnering venter umiddelbar­t efter.

»Det handler bare om at få kroppen klar til at konkurrere igen. Selvfølgel­ig er der nogle ting, jeg gerne vil forbedre i de naeste turneringe­r. Men det er ikke sådan, at jeg har nogle saerlige ting i mit spil, som jeg vil gøre anderledes,« siger han.

De store aendringer har han allerede fået på plads i løbet af 2020. De mange aflyste turneringe­r betød, at han ikke oplevede de saedvanlig­e afbraek fra traeningen.

»Jeg brugte tiden til at rykke mig både fysisk, mentalt og spillemaes­sigt. Når man er på det her niveau, er det små ting, man arbejder med. Det handler mest om ens fysiske form og små taktiske detaljer i spillet, som jeg ikke vil afsløre for meget om,« siger han, inden han fortsaette­r:

»Jeg har for første gang haft en reel off season, som vi normalt ikke kan have på grund af de mange turneringe­r. Derfor plejer vi heller ikke at kunne udvikle meget på vores fysik eller spillemaes­sige detaljer gennem en målrettet traening, hvor man tilrettela­egger traeningen i månedsvis efter det, man gerne vil forbedre.«

Den naesten to meter høje fyr har altid fremstået misundelse­svaerdigt muskuløs og trimmet. Alligevel så han bemaerkels­esvaerdigt fit ud under Thailand Open. Nu skal han forsøge at bygge videre på den staerke form og toppe på det rigtige tidspunkt i 2021, hvor aflysninge­rne stadig truer – selv for OL.

»Lige nu fokuserer jeg bare fuldt ud på de her turneringe­r, der ligger lige foran os. Men jeg har det også sådan, at i mit hoved skal jeg spille OL til sommer. Jeg kan laese, at de er fast besluttet på at afholde det, og det er det, jeg planlaegge­r efter,« siger han.

Anderledes hemmelighe­dsfuld bliver Viktor Axelsen, når han bliver spurgt, hvad han skal fokusere på frem mod OL i Tokyo:

»Jeg skal blive bedre til det hele. Det er svaert at svare på, hvad det specifikt handler om – det er mange nørdede detaljer, som jeg helst vil holde for mig selv.«

Uanset hvad, har han fået den bedste indledning på saesonen ved at vinde Thailand Open. Ikke kun, fordi han fik vished om sit niveau. Han kunne også maerke en ny kraft, der er opstået efter en speciel periode i hans liv.

»Det giver mig en endnu større motivation, at jeg er blevet far. Nu spiller jeg for hele vores lille familie. Og jeg ved, at jeg har dem med mig, når jeg spiller turneringe­rne,« siger Viktor Axelsen.

Jeg skal blive bedre til det hele. Det er svaert at svare på, hvad det specifikt handler om – det er mange nørdede detaljer, som jeg helst vil holde for mig selv. VIKTOR AXELSEN

 ??  ?? Viktor Axelsen har fået en endnu større motivation efter at vaere blevet far. »Nu spiller jeg for hele vores lille familie,« siger han. Her jubler han efter sejren i Thailand Open-finalen. Foto: AFP
Viktor Axelsen har fået en endnu større motivation efter at vaere blevet far. »Nu spiller jeg for hele vores lille familie,« siger han. Her jubler han efter sejren i Thailand Open-finalen. Foto: AFP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark