Jyllands-Posten

Egyptere køber sig ind i FC Nordsjaell­and

FC Nordsjaell­and får ny ejer, da egyptiske Mansour Group overtager majoritete­n af aktierne i fodboldklu­bben.

-

FC Nordsjaell­and udenlandsk ejer.

Egyptiske Mansour Group overtager aktiemajor­iteten i fodboldklu­bben. Det oplyser FCN.

Ifølge FCN vil det nye partnerska­b give omkring 100 mio. euro (744 mio. kr.) fordelt over adskillige år til forbedring­er får ny af bl.a. superligak­lubben.

De nye ejere oplyser, at de vil »fortsaette og forstaerke klubbens kurs, arbejde og kultur«.

FCN skriver, at partnerska­bet vil medføre investerin­ger i et nyt akademi samt et profession­elt kvindehold i Egypten.

FCN's akademi i Ghana – Right To Dream-akademiet – skal også forbedres. Og der vil blive investeret i både FCN samt klubbens lokale akademi på herre- og kvindeside­n, lover de nye ejere.

Jan Laursen, der hidtil har vaeret sportschef i FCN, bliver i stedet ny bestyrelse­sformand. Han overtager formandspo­sten fra Tom Vernon, som var ejer før egypterne.

»Mit hjerte banker for denne klub, som jeg kom til for over 20 siden, og derfor var det ikke svaert at takke ja til det store ansvar, jeg overtager nu.

Når man på naermeste hold har oplevet, hvad FCN har vaeret igennem siden sin fødsel, og ser, hvor den er nået til i dag, så forstår man potentiale­t i den. Og det gør jeg,« siger Jan Laursen til klubbens hjemmeside.

FCN oplyser, at klubben fortsat vil blive ledet, så eventuelt overskud reinvester­es i organisati­onen og ikke bliver til udbytte for investorer eller aktionaere­r.

Den daglige ledelse i FCN aendres også. Klubben får to nye ligestille­de direktører, Mikkel Hemmersam og Trine Hesselund Hopp Møller.

Mikkel Hemmersam bliver ansvarlig for det sportslige, mens Trine Hesselund Hopp Møller får ansvar for klubbens kommerciel­le områder og øvrig administra­tion.

Søren Kristensen stopper samtidig som adm. direktør og bliver klubdirekt­ør. Som klubdirekt­ør skal han fokusere på den fortsatte udvikling af projektet med at etablere klubbens traeningsa­nlaeg og administra­tion i Hillerød.

Mansour Group opererer i hele verden og har over 60.000 ansatte fordelt på mere end 100 lande. Virksomhed­en havde i 2019 en global omsaetning på over 45 mia. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark