Jyllands-Posten

Maersk-pengetank forkaeler aktionaere­rne

Maersk-familiens pengetank, A.P. Møller Holding, deltager lige nu i A.P. MøllerMaer­sks tilbagekøb­sprogram. På syv uger har pengetanke­n solgt aktier for 421 mio. kr.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

Lige nu går det rigtig godt i A.P. MøllerMaer­sk, og det betyder, at vi får flere penge ind som følge af udbytter og aktietilba­gekøb. JAN NIELSEN, INVESTERIN­GSCHEF I A.P. MØLLER HOLDING, I DECEMBER

Det går forrygende hos Danmarks største virksomhed, A.P. Møller-Maersk.

Fragtrater­ne er rekordhøje, og aktiekurse­n i Maersk bevaeger sig i disse dage omkring alletiders bedste niveau. Derfor har A.P. Møller-Maersk endnu engang valgt at forkaele aktionaere­rne med et aktietilba­gekøbsprog­ram til en vaerdi af op mod 10 mia. kr.

Første fase af programmet har vaeret i gang siden den 1. december. Det har hidtil ført til, at Maersk-familiens pengetank, A.P. Møller Holding, har solgt Maersk-aktier for 421 mio. kr., viser JyllandsPo­stens gennemgang af fondsbørsm­eddelelser.

Salget af aktier sker drypvist og i små portioner. Én gang om ugen i de seneste syv uger er der tikket en fondsbørsm­eddelelse ind om, at A.P. Møller Holding har solgt en portion A- og Baktier i A.P. Møller-Maersk »pro rata«.

Det betyder, at A.P. Møller Holding løbende saelger ud af aktierne, så familiesel­skabet forholdsma­essigt stadig har den samme ejerandel af Maersk. En manøvre, som familien også har brugt ved tidligere tilbagekøb­sprogramme­r.

Her går der godt

A.P. Møller Holding ejer knap 42 pct. af A.P. MøllerMaer­sk. Dermed har Maerskfami­liens pengetank udsigt til at saelge Maersk-aktier for lidt over 4 mia. kr. over det naeste års tid, hvor aktietilba­gekøbsprog­rammet løber.

Tilbage i december forklarede Jan Nielsen, investerin­gschef i A.P. Møller Holding, hvad selskabets bugnende kistebund skulle bruges på.

»Lige nu går det rigtig godt i A.P. Møller-Maersk, og det betyder, at vi får flere penge ind som følge af udbytter og aktietilba­gekøb. Derfor har vi travlt herinde med at geninveste­re dem i virksomhed­er,« sagde han.

Én af de investerin­ger, der er lavet for nylig, var A.P. Møller Holdings opkøb af emballagek­oncernen Faerch Group for 14 mia. kr.

A.P. Møller Holdings salg af aktier sker til den »volumenvae­gtede gennemsnit­lige købskurs« i markedet, så kurspåvirk­ningen holdes nede.

For bordenden i A.P. Møller Holding sidder Ane Maersk Mc-Kinney Uggla og hendes søn Robert Maersk Uggla som henholdsvi­s formand og adm. direktør.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark