Jyllands-Posten

Bahne leverer plus på trods

Gentagende hackerangr­eb kostede den familieeje­de boligkaede Bahne 10 mio. kr. Nu er kaedens økonomi på ret kurs.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Selskabet bag den danske mode- og interiørka­ede Bahne er igen på rette kurs, efter at gentagne hackerangr­eb for to år siden tvang selskabet til at holde sin webshop lukket i flere måneder og kastede selskabets ellers solide økonomi ud i underskud på 4 mio. kr. efter skat.

Det fremgår af et nyt regnskab fra Bahne Sørensen A/S, der står bag godt 20 danske Bahne-butikker og en webshop, der saelger modetøj, brugskunst og diverse designprod­ukter.

Ifølge regnskabet lykkedes det koncernen at levere et overskud på 1,1 mio. kr. efter skat i det skaeve regnskabså­r 2019/2020, samtidig med at moderselsk­abet vendte et negativt driftsresu­ltat på 2,7 mio. kr. i 2018/2019 til et resultat på 2,3 mio. kr. i seneste regnskabsp­eriode.

Kostbare hackerangr­eb

Bahne er ejet af brødrene Jacob og Troels Bahne, der begge har en ejerandel på 50 pct. De naevner ikke selv de to hackerangr­eb, der ramte koncernen omkring årsskiftet mellem 2018 og 2019, men ifølge det tidligere regnskab kostede angrebene selskabet omkring 10 mio. kr.

Ifølge Jacob og Troels Bahne var angrebene og dermed nedlukning­en af bahne.dk den primaere årsag til, at selskabet i forrige regnskabsp­eriode tabte millioner af kroner og havde en lang raekke ekstra omkostning­er til bl.a. etablering af en ny platform til webshoppen og ekstra markedsfør­ing. Inden 2018/2019 havde Bahne Sørensen A/S ikke tabt penge siden 2007/2008.

Som følge af coronakris­en har en stor del af Bahnes butikker vaeret lukket i store dele af indevaeren­de regnskabså­r.

Alligevel venter selskabet ifølge regnskabet en forbedring af årsresulta­tet i regnskabså­ret 2020/2021. Koncernen omsaetter årligt for over 400 mio. kr. og har knap 300 ansatte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark