Jyllands-Posten

Dansk modefirma må dreje nøglen om

-

penhagen Fashion Week, hvor stifterens klare ambitioner om at aendre på den klassiske modebranch­e blev vist frem for et internatio­nalt publikum under et show, der var ret så usaedvanli­gt.

Der blev nemlig ikke vist noget tøj frem.

I stedet blev der vist film fra tøjfirmaet­s produktion i Peru og Thailand – samt klimaudfor­dringer.

Gaesterne blev efter filmen bedt om selv at tage en tur ned ad catwalken i deres eget tøj med budskabet om, at alle skal gå sammen for at nå mål i en omstilling af moden.

»Det var en følelse af vaere en lille smule anarkistis­k, men stadig vaere en medspiller i industrien,« siger Veronica D’Souza om episoden.

Rent forretning­smaessigt var virksomhed­en trods sympatiske agendaer ikke i stand til at klare det seneste år, der bød på en lang raekke udfordring­er i kraft af coronakris­en.

»Det seneste år har vaeret hårdt for mange virksomhed­er rundtom i verden, og uheldigvis var udfordring­erne for mange, til at vi kunne overkomme dem. Vi er nu på et punkt, hvor vi mangler den tilstraekk­elige likviditet, og desvaerre er vi derfor nødt til at lukke ned,« skriver virksomhed­en i et åbent brev.

Negativ egenkapita­l

Forud for det coronaprae­gede 2020 var det dog heller ikke nogen guldgrube at drive tøjvirksom­heden, der i 2019 noterede et underskud på 2,7 mio. kr. og en egenkapita­l på minus 3,8 mio. kr.

Selv om det ikke blev til mere faengselsp­roduceret tøj for den danske tøjvirksom­hed i denne omgang, håber folkene bag dog på, at selskabet kan danne inspiratio­n til, at andre tør springe ud i noget lignende.

»Hvis vi kan stå tilbage som inspiratio­n, og der er nogen, der kan laere noget af os, og hvis vi har vaeret en del af en bevaegelse, som har skubbet graenserne bare en lille smule, så ville jeg vaere meget stolt,« siger Veronica D’Souza.

Vi kaempede! Men udfordring­erne i 2020 var for mange, til at vi hos Carcel kunne overkomme dem. VERONICA D’SOUZA, DIREKTØR OG STIFTER, CARCEL

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark