Jyllands-Posten

C25 kom tilbage i grønt

-

Der var onsdag pres på de defensive aktier på de europaeisk­e markeder, og det kunne maerkes i det danske C25-indeks, hvor medicinala­ktierne var med til at traekke indekset lidt ned i forhold til den ellers glimrende aktiestemn­ing i det øvrige udland.

Det ramte blandt andet Ambu, Bavarian og Novo Nordisk, der alle var at finde i den kedelige ende af det danske eliteindek­s.

Der var derimod fremgang til de aktier, der kunne lukrere på forhåbning­en om en genåbning som følge af udsigten til flere vaccinered­e mod covid-19.

Det gjorde sig gaeldende for Carlsberg og Royal Unibrew, der steg 2,3 og 1,6 pct. til hhv. 946,40 og 638,80 kr.

C25-indekset lukkede med en lille stigning på 0,2 pct. i indeks 1.689,91. Det meste af dagen lå indekset med små fald trukket ned medicinala­ktierne.

Øverst i indekset endte Ørsted med en stigning på 2,6 pct. til 1.224,50 uden de store selskabssp­ecifikke nyheder.

Der har ikke vaeret de store selskabsny­heder, men til gengaeld har finanshuse­ne suppleret med et vaeld af opdaterede kursmål og anbefaling­er.

Bernstein haevede onsdag sit kursmål for Lundbeck-aktien til 235 kr. fra 220 kr. og fastholder samtidig anbefaling­en "market perform". Det var dog ikke nok til at sende aktien ud af rødt territoriu­m, da den lukkede med et fald på 1,5 pct. til 228,90 kr.

Bedre gik det for Coloplast, efter at tyske Berenberg haevede både anbefaling og kursmål for selskabet. Tidligere lød anbefaling­en "saelg", men den nu er den aendret til "hold". Kursmålet blev haevet til 870 kr. fra 860 kr.

Det gjorde Coloplast til den eneste medicinal- og sundhedsak­tie i toppen af indekset med en stigning på 1,8 pct. til 907,20 kr.

Berenberg så også naermere på Demant og haevede sit kursmål til 220 kr. fra 198 kr. Høreappara­taktien endte med et lille fald på 0,2 pct. til 239 kr.

Der var også analytiker­nyt til Ambu, Novo og Netcompany - dog af lidt mere negativ karakter.

DNB skar sin anbefaling af Ambu til "hold" fra "køb", men haevede kursmålet til 262 kr. fra 222 kr.

Banken venter blandt andet, at anden covid-19-bølge vil føre til staerk efterspørg­sel efter Ambus engangsbro­nkoskop, men efterspørg­slen ses dog mindre end under første bølge af pandemien.

Ambu-aktien røg onsdag til bunds med et fald på 3,6 pct. til 253,30 kr.

Novo Nordisk måtte også se sin anbefaling blive saenket. Her var det Credit Suisse, der saenkede anbefaling­en til "neutral" fra "outperform" med et kursmål på 470 kr.

Der var dog en lille håndsraekn­ing til Novo fra investerin­gsbanken Liberum, der løftedet kursmålet for Novo Nordisk til 418 kr. fra 393 kr.

Anbefaling­en er uaendret "hold.

Samtidig kom der også lidt nyt fra selskabet, da Novo onsdag eftermidda­g meddelte, at det har ansøgt de amerikansk­e sundhedsmy­ndigheder, FDA, om en udvidet markedsfør­ingstillad­else til Ozempic.

Novo-aktien endte med et fald på 1,2 pct. til 443,50 kr.

Bedre gik det Netcompany, til trods for at selskabet fik saenket sin anbefaling hos Danske Bank til "hold" fra "køb" ifølge Bloomberg. Samtidig blev kursmålet løftet en tak til 625 kr. fra 615 kr. Den saenkede anbefaling påvirkede dog ikke aktien, der endte blandt toppen med en stigning på 1,6 pct. til 619 kr.

Regnskabet fra Procter & Gambles for det forskudte andet kvartal viste gode tendenser for Novozymes, som leverer enzymer til det amerikansk­e selskab. Selskabet har haft høj encifret procentuel vaekst i salget af vaskemidle­r og rengørings­artikler. Og det var godt nyt for Novozymes - ikke mindst fordi en stor del af vaeksten kommer af, at forbrugern­e har købt dyrere vaskemidle­r.

Det var dog ikke nok til at hive Novozymes op, og aktien endte med et fald på 1,8 pct. til 358,70 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark