Jyllands-Posten

19-årig sigtet for voldtaegt og at »tilsnige sig samleje«

-

To alvorlige sigtelser haenger over hovedet på en 19-årig mand, der onsdag har vaeret for retten ved et grundlovsf­orhør. Teenageren er sigtet for at have voldtaget en 19-årig kvinde, der ikke havde givet sit samtykke. Derudover er han sigtet for at have sneget sig til sex med en anden 19-årig kvinde. Det oplyser Østjylland­s Politi. Manden er sigtet efter paragraf 216, der handler om voldtaegt, i det første tilfaelde. I det andet tilfaelde er han sigtet efter straffelov­ens paragraf 221, som lyder: »Med faengsel indtil fire år straffes den, der

1

tilsniger sig samleje med en person, der forveksler gerningsma­nden med en anden.« Ifølge politiet troede kvinden, at det var en anden, hun havde sex med.

Ved Retten i Aarhus er han kort før klokken 12 blevet varetaegts­faengslet frem til den 10. februar. Han er dog udelukkend­e faengslet for forholdet om tilsnigels­e og ikke for forholdet om manglende samtykke.

Det skriver Østjylland­s Politi på Twitter. Kendelsen er blevet kaeret til landsrette­n.

Begge overgreb er ifølge sigtelsern­e sket natten til tirsdag. Det er sket på en adresse i Odder, hvor manden er sigtet for først at have haft samleje med kvinden uden hendes samtykke. Senere på aftenen skulle han så have sneget sig til sex med den anden kvinde.

Da der ved grundlovsf­orhøret var lukkede døre, ønsker politiet ikke at kommentere sagen yderligere.

På grund af de lukkede døre er der heller ingen oplysninge­r om manden eller kvindernes forklaring­er. Mulige andre beviser er også ukendt for offentligh­eden.

Det er uvist, om manden erkender eller naegter sig skyldig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark