Jyllands-Posten

Silkeborg når tusindvis af unge med digitalt klubhus

-

17.000 børn og unge fra Silkeborg Kommune har i 2020 vaeret forbi Cyberhus, som er kommunens digitale rådgivning. Det er 38 procent flere end året før.

I to år har Silkeborg Kommune tilbudt rådgivning til børn og unge mellem 9-23 år på Cyberhus.dk, som er blevet til i et samarbejde mellem kommunen og Center for Digital Paedagogik.

På Cyberhus kan børn og unge chatte med ungerådgiv­ere og stille spørgsmål til brevkassen. De kan også dele oplevelser med hinanden.

8

Den digitale rådgivning bliver brugt i stor stil, og det er positivt, fortaeller Charlotte Kold, ungerådgiv­er i Silkeborg Kommune, til kommunens hjemmeside.

»Det er positivt, at der er så mange unge, der raekker ud og tager et ansvar for deres egen udvikling og livssituat­ion, og at vi formår at komme i kontakt med så mange. Her kan vi lave en forebyggen­de indsats, så nogle problemer ikke vokser sig større, og de unge oplever, at de selv har del i løsningen. Helt generelt ser man, at unge har dårligere trivsel og mental sundhed i dag. Vi har en generation, som for første gang ikke mener, at de får en bedre opvaekst og et bedre liv end deres foraeldre. Oven i det kan man så laegge corona-pandemien,« siger hun.

På Cyberhus har kommunerne hver deres side, så der findes en Silkeborg-chat og -brevkasse. Isaer chatten er brugt i Silkeborg. I 2020 blev det til 270 chat-samtaler mellem børn og unge og ungerådgiv­ere fra Silkeborg. I 2019 var der 181.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark